13-04-16

Tapenade van rode biet met olijfjes

Met de rode bietjes van de stadsboerderij een tapenade gemaakt
Ingrediënten: rode biet, olijfolie, balsamico azijn, kalamata olijfjes
Bereiding:
  • De ongekookte biet in stukken snijden van ongeveer een halve centimeter.
  • De stukkken in een ovenschotel leggen en besprenkelen met olijfolie en balsamico azijn
  • 20 minuten in een hete oven van 200 graden roosteren
  • Laten afkoelen
  • de geroosterde rode bietjes met de olijfjes in de blender
  • heerlijk op een toastje

rodebietjes.jpg

18:20 Gepost door Mieke in T. Tapas | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

11-08-13

Gamba's in knoflookolie

Om nog eventjes de herinneringen aan onze vakantie terug op te roepen: gamba's in knoflookolie. De kok in het hotel in Monzon maakte die overheerlijk klaar.  Dus zelf ook proberen, had ik reeds van op reis gezegd.  Het is snel en gemakkelijk klaar te maken.  

Ingrediënten:
1 kg gamba's (diepvries bestelde ik bij de Colruyt), knoflookpuree, pili pili, olijfolie en brood

Bereidingswijze:
De knoflookpuree in de olijfolie (echt veel...) fruiten, de pili pili toevoegen.  En dan de gamba's er in bakken op een middelmatig vuur en af en toe omroeren tot ze helemaal gaar zijn.
mmm lekker met brood, en vergeet niet je brood in de olie te deppen...
Fingerfood, tapas whatever... delicious Knipogen

gambas in lookolie.jpg

21:39 Gepost door Mieke in ETEN & DRINKEN, T. Tapas | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |