25-04-13

groenten met feta

Dit herinnert me aan de Greek Salad van de eerste reis die ik ooit maakte....
ik vergat om een foto te nemen, maar het krijgt hier een plaatsje omdat ik het een lekker voorgerecht vond 

Ingrediënten voor 4 personen

200 g feta (blokjes), 700 g aardappel, nieuwe, 1 avocado (niet al te rijp), 2 tomaten, 1 rode ui, , 2 limoenen , 1 handvol koriander (blaadjes)    ,

Bereidingswijze

Voorbereiding: Snij de aardappelen in blokjes en kook ze 25 minuten in gezouten water.
Pers 1 limoen uit en snij de andere in kwartjes.
Snij de avocado in blokjes en besprenkel ze met het sap van de limoen.
Verwijder de pitjes van de tomaten en snij ze in blokjes.
Snij de rode ui in ringen.
Hak de koriander fijn.
Meng de aardappeltjes met de avocado- en tomatenblokjes. Voeg de uiringen en de feta toe. Strooi er gehakte korianderblaadjes over en serveer met limoenkwartjes

19:11 Gepost door Mieke in B. Voorgerechten, J. Vegetarisch | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

22-10-12

Winterhutsepot.... mmmm

hutsepot.jpgEen voorraad winterhutsepot klaargemaakt.  Heerlijk om op drukke dagen toch voldoende groenten te kunnen eten

Deze is gemaakt met een savooikool, wortelen, een halve knolselder, uien, aardappelen, groene selder.

 

Met de rest van de knolselder maakte ik seldersoep

 

12:05 Gepost door Mieke in G. Aardappelen, J. Vegetarisch, K. Groenten | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

07-07-12

Wortelmuffins

wortelmuffins.jpg

Ik ben gek op mijn boekjes van de Collruyt!  Zie je mijn eigen baksel op mijn boekje liggen? Je merkt het aan mijn laatste posts, allemaal experimentjes om wat gezonder te koken...

Ingrediënten:
250 g zelfrijzende bloem, 2 eieren, 1 geraspte wortel, 80 g boter, olijfjes

Bereidingswijze:
Bloem zeven en met boter mengen, eieren er onder voegen, geraspte wortel.  Met dit deeg muffin vormpjes voor 2/3 vullen en versieren met olijfjes. 25 minuten bakken in de oven op180 °C

 

11:00 Gepost door Mieke in J. Vegetarisch, O. Brood | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

27-06-12

Brocolli ovenpannetje

Dankzij de inspiratie uit het kookboek van de Colruyt "Vandaag Veggie"

Ingrediënten:
1 brocolli, 250 g ricotta kaas, 125 g mozarella (aperitiefballetjes), 4 eieren, peper en zout

Bereidingswijze:
de brocolli roosjes eerste 10 minuten stomen, ondertussen de ricotta met de eieren loskloppen en kruiden met peper en zout. De brocolli over de ovenschoteltjes verdelen en het ricotta-eiermengsel erover gieten.  Ik sneed de mozarella bolletje in 2 en legde die er bovenop. Nog 25 minuten in de oven op 180°C en dit was het resultaat.... ('t smaakte zo lekker dat ik bijna vergat om er een foto van te nemen.

brocolli ovenschotel.JPG

14:48 Gepost door Mieke in E. Stoofpotjes, ETEN & DRINKEN, J. Vegetarisch, K. Groenten | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |