13-06-15

Donuts

meegeleverd met het toestelletje... recept voor donuts en aangezien ik dergelijke papieren snel tussen andere leg en als ik het dan weer nodig heb, moet zoeken waar ik het recept gelegd had benut ik dus maar weer eens mijn blogje.  Trouwens zo is dit blogje ook ontstaan: wat ik leuk en lekker vind en graag wil delen.

Dus:

Ingrediënten: 260 g bloem, 130 g suiker, 1 zakje bakpoeder, 250 ml melk, 5 soeplepels olie, 3 eieren, 1 snuifje zout

en ook  zonder de eieren lekker... want die vergat ik Stoer

volgende keer dus met....

16:58 Gepost door Mieke in P. Gebak | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

31-05-15

Marlies bakt er wat van

De 11 jarige dochter van een collega is gestart met een heel leuk blogje over haar hobby.  Er staan al heel lekkere taartjes op!

https://marliesbakterwatvan.wordpress.com/

 

08:55 Gepost door Mieke in P. Gebak | Permalink | Commentaren (1) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

13-07-14

Duizendgatenpannekoek

De laatste tijd ben ik nogal veel aan 't koken geweest.  De inspiratie van Love Cooking zorgde dat ik ook weer mijn lievelingskookboeken boven haalde en menig uur in de keuken stond (en ook omdat ik verlof had)

foto 1.JPG

Allemaal gerechtjes (keftedes, courgette met halloumi, couscous met prei en rode bietjes, aubergine hapjes) uit het boek van Stephanie Coorevits.  En als ik de oorsprong van mijn blog indachtig ben dan moet ik hier wat receptjes gaan delen. Mijn blog dient om die dingen die ik leuk en lekker vind, snel en eenvoudig terug te vinden, zonder op zoek te moeten gaan waar de beschrijving weer stond.

foto 3.JPG

Maar ik ging dus ook wel weer wat verder al krijgen de keftedes wellicht een vast plaatsje.  Ik vind die zo lekker, met graanmosterd, mmmm.  Maar daarnaast bakte ik ook courgette koeken, maakte wortelen op marokkaanse wijze klaar, en een tomatensalsa. (ook zo verfrissend lekker)  De laatste drie dus al niet meer uit HET boek.

foto (10).jpg

In mijn andere "kookbijbel" zag ik het recept van de duizendgatenpannekoek en legde dus het boek van Stephanie er naast.  Ik volgde dus haar inspiratie voor een deel en voegde ook griesmeel (semelina van bij Rahman) toe, geen twee zakjes bakpoeder en het laten rusten van het deeg hield ik tussen de twee.  

En zo kwam ik tot het recept dat ik toch wil behouden:

Ingrediënten:
150 g bloem, 150 griesmeel, snuifje zout, 0,5 l water, 10 g gist, 1 zakje bakpoeder

Bereiding:
Alle ingrediënten mengen tot een glad deeg, ruim een half uur laten rusten en dan bakken....

Ik serveerde dit met perengelei... mmmmm 

17:12 Gepost door Mieke in P. Gebak | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

22-02-14

Appelhoningcake

In blogland kan je veel inspiratie opdoen.

Deze appelhoningcake komt van bij Eugeenvanhove 
Ik lees er graag over de wondere wereld van de bijen en toen hij een recept op zijn blog zette, moest ik dat natuurlijk ook uittesten...

Dit is zijn recept:

Ingrediënten: 250g boter, 300g bloem, 5 eieren, 100g suiker, 100g honing, 2 appels, 1vanillestok, 1 koffielepel bakpoeder, 1 snuif kaneel, 1 snuif zout

Bereiding: De boter, de suiker, de zaadjes van de vanillestok en de honing worden samen geklopt. Na goede menging worden de eieren er één voor één aan toegevoegd. Hierna wordt de gezeefde bloem bijgeschud. Na kloppen tot een glad egaal beslag, kan het bakpoeder, het zout en het kaneelpoeder worden toegevoegd.

De oven wordt voorverwarmd op 180 graden. Alvorens een goed ingeboterde bakvorm te vullen, worden de kleingesneden stukjes appel er voorzichtig ondergeschept. Hierna kan de cake worden gebakken in ongeveer een uur. Ontvorm de cake pas na afkoelen en decoreer eventueel met bloemsuiker.

Ik  heb mijn appelschijfjes in een cirkel in de vorm gelegd, op een eerste laag deeg en daarna er nog een laag over en ik laat mijn Hello Kitty cake iets trager bakken: 1:10 op 160°C.

honingcake.jpg

De rest van mijn zak appeltjes zijn ook geschild en zitten in het droogtoestel.  Lekker tussendoortje..

15:20 Gepost door Mieke in P. Gebak, U. Kindvriendelijk | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

25-01-14

Cake met appeltjes, rozijnen en walnoten van Veronique

Ik paste het recept van Veronique wat aan zodat het een ongesuikerde cake werd.

Ingrediënten:
4 eieren – 250 g zelfrijzende bloem – 125 g Pure Via (Stevia) – 250 g boter (op kamertemperatuur) – 1 eetlepel melk – 1 zoete appel  – 70 g noten, in stukjes (ik plette ze) – 1 theelepel kaneel – een handje donkere rozijnen – 1 buisje vanille essence.

Bereiding:
Klop de eieren schuimig met de stevia. Voeg dan de boter toe en meng goed. Voeg dan de bloem toe en de melk. Schil de appel en snij ze in blokjes. Voeg ze met de noten, de kaneel, de rozijnen toe.Meng alles grondig. Schep het deeg in een cakevorm. Bak op 160°C voor 1u en 20min.

En dan krijg je dit resultaat:

suikervrij, appel, noten, cake

Dank je wel Veronique!  De cake kende veel succes!!!

21:06 Gepost door Mieke in P. Gebak | Permalink | Commentaren (2) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

15-01-14

Speculoos

Dit recept moet ik zeker ook eens proberen

 

Benodigdheden
500 gr zelfrijzende bloem, 330 gr donkerbruine suiker, 250 gr solo, 1 ei, 3 gr kaneel, 3 gr '4 kruiden', snuifje zout

speculoos.jpg

Werkwijze
Boter tot room roeren (niet smelten !)
Suiker, ei, bloem, kruiden en zout toevoegen
Ondereen mengen en kneden tot één bol
Het deeg 1 nacht laten rusten in koelkast
Dan uitrollen en met vormpjes uitsteken
10 minuten bakken op 220°c

Voorlopig hield ik het bij de speculoos van AVEVE: zakje, met boter en ei, maar superlekker. Ik moet wel nog leren hoe ik mijn speculoosplankje goed kan benutten, want dat lukte niet.  Maar oefening baart kunst.

09:29 Gepost door Mieke in P. Gebak, U. Kindvriendelijk | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

22-12-13

Speculooscake

speculooscake.jpg

Altijd weer een succes met de bloem van Aveve, dit keer met speculooscake.  Weinig tijd en toch een cake kunnen maken die iedereen superlekker vindt!  ZALIG

Het pakje is voldoende voor twee cakes.  Een hello kitty en een traditionele, die beiden snel verorberd werden...

15:37 Gepost door Mieke in P. Gebak | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

15-12-13

Cupcakes Kerstman

Ingrediënten voor 12 cupcakes

125 g boter op kamertemperatuur, 125 g kristalsuiker, 125 g zelfrijzend bloem, 2 eetlepel melk en 2 eieren op kamertemperatuur. (ik voeg altijd nog wat essence er bij... vanille, vandaag was het amandel)


Bereidingswijze

  • Doe de boter in een kom en voeg de suiker beetje bij beetje toe en mix totdat er een lichte en luchtige massa ontstaat.
  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe. 
  • Voeg  beetje bij beetje de zelfrijzende bloem toe. 
  • Als laatste voeg je de melk toe en mix je tot een luchtig en glad beslag.
  • Vul de papieren bakvormpjes tot 2/3 vol. 
  • Bak de cupcakes 20 minuten in de oven op 170 graden.

Laten afkoelen en dan versieren met decoratie van bij AVEVE

cupcake;kerstman;

19:02 Gepost door Mieke in P. Gebak | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

29-06-13

Aardbeientaart zonder suiker

En dan even nog een vluggertje: aardbeientaart

Kant en klaar kruimeldeeg bakken met bakparels, 0,5 l vanillepudding klaar maken (ik gebruikte Stevia) en vervolgens de aardbeien er op...  Snel en reuzelekker...  

aardbeien

21:09 Gepost door Mieke in P. Gebak | Permalink | Commentaren (1) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

21-04-13

Rabarbertaart

Ingrediënten:
kruimeldeeg, 1 kg rabarber (geschild en in stukjes gesneden), 120 g petit beurres (geplet), 200 g suiker, boter

Bereidingswijze:
leg het kruimeldeeg in een taartvorm, meng de rabarber met de geplette petit beurres en de suiker en giet over het kruimeldeeg.  Leg schijfjes boter op de taart.  Bak gedurende 40 minuten op 160°

P..simpel, maar lekker en fris in deze periode van het jaar. De taart was nog lauw toen de eerste helft al verorberd was :-)

rabarbertaart.JPG

19:52 Gepost door Mieke in P. Gebak, U. Kindvriendelijk | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende