07-06-15

Aardbeienroomijs

omdat wat ik maakte zeker voor herhaling vatbaar is... en volgend jaar anders straks weer twijfel en me afvraag, hoe deed ik dat toch...

Ingrediënten

  • 600 ml gemixte aardbeien
  • 500 ml room 40%
  • 150 g suiker

mengen

en 50 minuten in de ijsmachine....

Njamie

21:52 Gepost door Mieke in L. Desserten, U. Kindvriendelijk | Permalink | Commentaren (1) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

20-05-14

Rode vruchten yoghurtijs

Sinds vorige week ben ik aan het oefenen geslagen met mijn nieuwe ijsmachine...

Vandaag de rest van de rodevruchtensalade van bij het ontbijt gemixt (300 g aardbei, frambozen en blauwe bessen), 3 eidooiers tot schuim geklopt met  150 g suiker en ten slotte nog  500 g yoghurt toegevoegd en dan in de ijsmachine gedurende 40 minuten.

let the summer begin :-)

aardbeiyoghurtijs.jpg

21:23 Gepost door Mieke in L. Desserten | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

23-04-13

Gratin met vers fruit

Ingrediënten voor 4 personen

1 peer (in stukjes), 1 appel (in stukjes), 1 banaan (in stukjes), 3 sinaasappel (in stukjes), druiven (in 2 gesneden) 1 citroen (sap) , 4 eieren (gesplitst) , 1½ dl room, 50 g poedersuiker, munt blaadjes.

Bereidingswijze

Spoel de muntblaadjes, dep ze, droog en snij ze in fijne reepjes.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng de verse fruitsalade met het citroensap. Meng de muntblaadjes met de fruitsalade. Hou nog wat over voor de afwerking.
Klop de eidooiers met de poedersuiker. Klop de room stijf met wat poedersuiker. Klop de eiwitten stijf. Spatel de room door he dooiermengsel. Roer een schepje stijf eiwit door het mengsel en spatel daarna al het eiwit voorzichtig door het mengsel.
Verdeel de fruitsalade over 4 ovenvaste, ondiepe kommen. Verdeel het eimengsel over de kommen. Zet ze in de oven gedurende 15 minuten.
Werk af met poedersuiker en munt. Serveer warm

fruitgratin.jpeg

Je kan met je fruitsalade ook wat likeur mengen, maar als ik het kindvriendelijk wil houden, dan kan dat niet....

19:15 Gepost door Mieke in L. Desserten, U. Kindvriendelijk | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

08-01-13

Bewaarwafeltjes

Ik maakte bewaarwafeltjes met

500 g bloem, 300 rietsuiker, 300 g boter, 3 zakjes vanillesuiker, 5 eieren en 25 cl melk.

PICT0352.JPG

18:00 Gepost door Mieke in L. Desserten, P. Gebak | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

06-08-12

Thiacry

Het is alweer 4 jaar geleden dat ik Thiacry op mijn blogje noteerde.  Vandaag kwam wederhelftje terug uit Senegal en had hij de handgemaakte thiacry korrels mee, gemaakt door een vriendin van mijn schoonmoeder.  En vermits Thiacry een van mijn lievelingsgerechten is staat dat vanavond ook als dessert op 't programma. (na 't vlaams stoofvlees - met wat van de yet die hij meehad, al is dat niet echt vlaamsStoer)

thiacry.JPG

Ik stoomde de thiacry korrels, mengde zo'n 250 g platte kaas en 250 g yoghurt, een zakje  vanille suiker, wat vanillesaus en gewone suiker... en voegde er de thiacry korrels aan toe... mmmmmm

19:02 Gepost door Mieke in L. Desserten | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

02-02-12

Chocoladeflan


Ik bracht van aveve chocoladeflan mee, goot die in silicone vormpjes en liet opstijven, om ze vervolgens op een bord om te keren.

chocoladeflan.JPG

18:00 Gepost door Mieke in L. Desserten | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

23-01-12

Pannenkoekjes

Ingrediënten voor 22 kleine pannenkoekjes
1/2 liter melk, 200 g zelfrijzende bloem, 30 g fijne suiker, 1 pakje vanillesuiker, vanille extract, 4 eieren, 1 lepel olie

Bereidingswijze:
Bloem met deel van de melk mengen, eieren toevoegen en de rest van de melk, suiker, vanillesuiker en olie er onder roeren. Tot een homogeen beslag mengen.  Schotel laten warm worden en pannenkoekjes bakken.

 

pannenkoekjes.JPG

 

18:00 Gepost door Mieke in L. Desserten, P. Gebak | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

16-04-11

Plattekaas

Jaren geleden maakte ik zelf kaas.  Echte bollen kaas...  Nu staan sommige onderdelen in de kelder, sommigen ergens in de garage, en ja inderdaad, kaas maken doe je niet op een uurtje.

Maar ik ging vandaag een thermometer kopen om mijn suikersiroop te kunnen meten, want die moet voor sommige receptjes 165°C hebben, anders lukken de snoepen niet... Dus ging ik naar Kuurne naar het wijndepot waar je alle benodigdheden om wijn of bier te maken kan kopen. Iets wat ik nog nooit deed.

Maar mijn fruitdroger komt van daar, mijn pastamachine (en nu ik fimo-les volg wil ik mijn oude daarvoor gebruiken en misschien een nieuwe aan mijn verlanglijstje toevoegen) mijn ontsapper (die helaas niet meer werkt op mijn inductiekookplaten) en al mijn materiaal om kaasbollen te maken ook. 

En ja hoor, ik stond aan de kassa, de herinneringen kwamen boven... en ik kocht ferment en stremsel om zelf platte kaas te maken.  Nog niet echt de kaasbollen, dat komt ooit nog wel eens terug, maar ik wil nu alvast weer eens van mijn zelfgemaakte platte kaas proeven, wetende dat het heerlijke platte kaas was...  wordt dus vervolgd.

platte kaas.JPG

15:54 Gepost door Mieke in L. Desserten, M. Buiten categorie :-) | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

02-09-10

Simpel dessertje

restjes.JPG
Nee geen echte tiramisu, maar wel met lange vingers.
Ik had nog wat frambosencoulis over van mijn taart en die goot ik over lange vingers die ik in stukjes brak.  Daarover een mengsel van petit gervais kaasjes gemengd met zure room waaraan ik suiker toevoegde.  Een beetje laten trekken... en genieten.

20:17 Gepost door Mieke in L. Desserten | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

24-08-09

Aardbeien met Griekse Yoghurt

Ingrediënten:
bakje aardbeien, twee potjes Griekse Yoghurt, 2 lepels fijne suiker

Bereidingswijze:
De helft van de aardbeien mixen met de suiker.  Een aardbei per glas overlaten, en de rest in stukjes snijden en verdelen over de glazen.
Daarboven de gemixte aardbeien gieten en versieren met een hele aardbei.

 aardbei met griekse yoghurt

07:30 Gepost door Mieke in L. Desserten | Permalink | Commentaren (1) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |