09-03-13

Mosselpotje

Deze week lag mijn libelle lekker weer in de bus.  Inspiratie te over.... Ik paste het mosselpotje een beetje aan naar eigen smaak: geen wijn en 200 g kokoscrème ipv 100 ml kokosmelk. Omdat smaken verschillen :-)

Ingrediënten:
 2 kg mosselen, doosje kokoscrème, 1 pak kervel, 2 stengels groene selder, 2 tomaten, 800g vastkokende aardappelen, 1 sjalot, 1 koffielepel madras kerriepoeder

Bereidingswijze:
Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.  Pel de sjalot en snipper fijn, maak de sleder schoon en sijn in stukjes.  Pel de tomaten en snij ze in blokjes.  Spoel de mosselen in koud water
kook de aardappelen beetgaar, giet af en hou warm.
kook de mosselen met de sjalot en de selder.
Zeef het kookvocht, doe er de kerrie bij en laat tot de helft inkoken, voeg de kokos toe en laat verder inkoken.  Haal ondertussen de mosselen uit de schelp.
Voeg sjalot, selder, tomaatblokjes en kervel toe aan de saus, voeg ook de mosselen en de aardappelen toe, roer om.

mosselschotel.jpg

20:49 Gepost door Mieke in F. Vis, G. Aardappelen | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

07-10-12

Tonijn met rode bonen

tonijn.JPGDeze vond ik echt heel lekker, daarenboven een eenpansgerecht en dus weinig afwas....

Ingrediënten:
3 stukken diepvriestonijn (Kelvin)
1 blik tomaten in stukjes
1 blik rode bonen
2 tassen voorgekookte tarwegraantjes (Ebly)
1 koffielepel komijn, 1koffielepel curry,
1 ui
1 bokaal visfond
olijfolie

Bereidingswijze:
De tonijn in stukjes snijden en bakken in de olie.
De vis er uit halen en de ui stoven. De vis er opnieuw opleggen, tomaten, rode bonen, tarwegraantjes, visfond en de kruiden toevoegen, aan de kook brengen en 15 minuten laten sudderen.

Dit is echt mijn smaak... OK de presentatie kan bij mij altijd beter, maar dit is zo lekker dat ik eigenlijk al een groot deel van mijn bord op had, toen ik besefte dat ik maar best een fotootje nam... kwestie van mijn geheugen te helpen als ik de volgende keer hier op zoek ga naar wat ik wil klaarmaken.

20:46 Gepost door Mieke in E. Stoofpotjes, F. Vis, S. Snel klaar | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

03-10-12

Kabeljauw met romige prei en paprikapuree

Ingrediënten (4 personen)
4 stukken kabeljauw (filet puur, diepvries, Kelvin), 3 stengels prei, 3 rode paprika's, 800 g aardappelen, 1 teentje knoflook, 2 eetlepel mascarpone, 1 eetlepel boter, 3 eetleopel olijfolie, 1 dl visfond, nootmuskaat, peper en zout

Bereidingswijze:
Laat de kabeljauw oppervlakkig ontdooien
Snij de paprika in de helft, verwijder pitjes en witte zaadlijsten, kook gaar in lichtgezouten water gedurende 20 minuten
Schil de aardappelen en snij in stukjes
Snij de prei in fijne reepjes
Snij het knoflook grof

Smelt de boter in een kookpot en bak de reepjes gedurende 5 minuten, kruid met peper en zout.
Leg er de stukken kabeljauw naast elkaar op en overgiet met visfond.  Kruid de vis met peper en zout en laat gaar worden op een zacht vuurtje gedurende 20 minuten.
Kook ondertussen de aardappelen in lichtgezouten water gedurende 25 minuten, giet af en pureer.
Mix de paprika's samen met het knoflook en de olijfolie.  Roer onder de aardappelpuree
Haal de vis uit de kookpot en roer de mascarpone door de prei.PICT0289.JPG

Verdeel de kabeljauw, de prei en paprikapuree over de borden.
Ook voor herhaling vatbaar :-)

09:04 Gepost door Mieke in E. Stoofpotjes, ETEN & DRINKEN, F. Vis, U. Kindvriendelijk | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

30-09-12

Parmentier met tonijn en courgette

parmentier met courgette en tonijn (2).JPGIngrediënten (4 personen)
3 tonijnsteaks (diepvries, Kelvin), 3 courgettes, 800 g aarappelen, 2 sjalotten, 1 teentje knoflook, 1 ei, 2 eetlepel boter, 1 dl melk, 2 dl visboui!llon (1 blokje opgelost in 2 dl heet water), 2 eetlepel olijfolie, 4 eetlepel paneermeel, 1 mespuntje nootmuskaat, 1 koffielepel Provençaalse kruiden, peper en zout,

Bereidingswijze:
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de sjalotten en het knoflook glazig.  Voeg de courgetteblokjes toe en overgiet met visbouillon.  Plaats de stukken tonijn op de courgettes en laat 15 minuten afgedekt gaar worden.
Prak de stukken vis met een vork en meng onder de courgettes.  Kruid met de Provençaalse kruiden, peper en zout.
Bind het vocht met de sausbinder en verdeel de groentjes en de vis over de ovenschotel.
Pureer de aardappelen en meng er het ei, de melk en 1 eetlepel boter onder.  Kruid met nootmuskaat, peper en zout.  Verdeel over de ovenschotel.
Bestrooi met paneermeel en leg er 1 eetlepel boter in stukjes op.
Zet 15 minuten in een op 180°C voorverwarme oven.  zet de laatste minuten de grill aan voor een goudbruin korstje.

Voor herhaling vatbaar.... en dus een plaatsje op mijn blog.  Dank je wel Colruyt voor de inspiratie

11:14 Gepost door Mieke in E. Stoofpotjes, ETEN & DRINKEN, F. Vis, U. Kindvriendelijk | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |