24-04-13

Lamskoteletjes met couscous

Ingrediënten:

8 lamskoteletten, olijfolie, 200 g couscous, 4 tomaten , 4 lente-uien , 50 g olijven (zonder pit), g, 1 kl citroensap , 1 el munt, peper, zout , potje ricotta, 2 el citroensap, 1 el olie, platte peterselie

 

Bereidingswijze

Klop de ricotta op met het citroensap en de olie, de peterselie en peper uit de molen. Zet koel weg.
Spoel en halveer de tomaten, lepel er de pitjes uit. Laat ze in een vergiet uitlekken.
Snipper de lente-uitjes fijn. Snij de olijven in stukjes.
Maak de couscousklaar. Vermeng met 1 el olijfolie en het citroensap, de lente-uitjes en de olijven, de munt en peper uit de molen.
Kruid de lamskoteletjes en bak ze 2-4 minuten in de pan, en daarna een half uur in de steamer op 180°C
Leg twee halve tomaten op de borden, gevuld met lauwe couscoussalade. Serveer met de gekoelde yoghurtdressing.

lamskoteletjes met couscous.jpeg


19:18 Gepost door Mieke in D. Hoofdgerechten | Permalink | Commentaren (1) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

24-03-13

Lamsbout met peultjes, boontjes en troskerstomaatjes

lamsbout.JPG

Ingrediënten:
lambsboutsnede, 4 eetlepel olijfolie, honing, 200 g peultjes, 200 g boontjes, troskerstomaatjes, 500 g krielaardappelen, rozemarijn, thym, zeezout, peterselie; knoflook

Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 180°C.  Bak de lamsboutsneden in de olijfolie langs beide zijden aan. (behoud de bakpan met de olie)
Snipper de rozemarijn fijn en stamp deze met de thym, het zeezout en de knoflook tot een pasta.
Borstel de lamsboutsneden met honing en wrijf vervolgens de kruidenpasta over de lambout sneden.
Zet ze gedurende 30 minuten in de oven. 

Schil de aardappelen en kook ze zacht.
Blancheer de peultjes, kook de boontjes.
Leg 5 minuten voor het einde de takjes troskerstomaatjes in de over bij het lamsvlees.
Doe de gekookte aardappelen en groenten in de bakpan en meng onder elkaar op een warm vuur. Bestrooi met peterselie.

Verdeel over de borden 

09:28 Gepost door Mieke in D. Hoofdgerechten | Permalink | Commentaren (2) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

03-02-13

mafé met rijst

Wederhelftje heeft eten klaar gemaakt.... Mafé
Maar hij voegde meer lekkere groenten toe dan wat ik toe.  Zijn moeder gelooft nog steeds niet dat hij zo lekker kan koken...  ik wel hoor Zoenen 
Eerst het lamsvlees....

mafé 1.jpg

groenten klaarmaken: wortel, kleine bloemkooltjes, aubergine, ui

mafé 2.JPG

en om mij te verwennen voegde hij heel veel yeet toe...   

mafé 3.JPG

en pepertjes en pindakaas, datgene wat nu net de typische saus van de mafé veroorzaakt

mafé 4.JPG

Dieuredieuf  S.
Nop nala

18:37 Gepost door Mieke in D. Hoofdgerechten | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

24-10-12

Chipolata met brocolli en gebakken patatjes

chipolata met brocoli en tomaatjes.JPGIngrediënten:
8 chipolata's, 2 brocoli's, 12 kerstomaten, 800 g vastkokende aardappelen, 5 eetlepel olijfolie, 1 koffielepel provincaalse kruiden, peper en zout

Bereiding:
Schil de aardappelen en snij in de lengte in 6 halvemaantjes, kook 20 minuten in lichtgezouten water en giet af.
Verdeel de brocolistelen en snij in dunne staafjes
Snij de kerstomaten in 2
Kook de brocolli gaar gedurende 10 minuten in een kookpot met lichtgezouten water
Verhit 4 eetlepel olijfolie in een braadpan en bak de aardappelen knapperig gedurende 6 minuten. Bestrooi met de tijm en provencaalse kruiden en draai halverwege de aardappelen om.  Kruid met peper en zout.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de chipolata's gaar gedurende 7 minuten.

 

 

21:23 Gepost door Mieke in D. Hoofdgerechten, S. Snel klaar, U. Kindvriendelijk | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

10-04-12

Zeewolf met brocollipuree

zeewolf.JPG

Ik was een beetje vergeten hoe lekker een eenvoudig gerecht kon smaken, en hoe lekker verse zeewolf ook weer is!

13:50 Gepost door Mieke in D. Hoofdgerechten, ETEN & DRINKEN | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

05-01-12

Reeragout in de slowcooker

Ingrediënten:
1 kg reeragout, 3 uien, thijm, laurier, peper, zout, 500 g boschampignons, 1 bokaal wildfond, 1 doosje tomatenpuree, 4 teentjes knoflook, peterselie,

Bereidingswijze:
Het vlees de avond voordien marineren in de wildfond en de wijn, de thijm en laurier
Stoof de ui en knoflook.  Wrijf de champingons proper en snij ze in stukjes.
Leg het vlees in de slowcooker met de wijn.  Voeg de tomatenpuree toe, kruid met peper en zout.  Laat de slowcooker zijn werk doen.  Ik zette die op low en liet zo'n 6 uur sudderen.
Na 5,5 uur sudderen voegde ik de champignons toe en liet nog een half uurtje verder sudderen.

Ik serveerde die met gebakken peultjes en krielaardappeltjes

18:23 Gepost door Mieke in D. Hoofdgerechten, E. Stoofpotjes, ETEN & DRINKEN | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

04-01-12

Kalkoenrollade in de steamer

Ingrediënten:
een kalkoenrollade, 3 lepels olijfolie, verse tijm. 

Bereidingswijze:
Ik maakte kruidenolie met de verse tijm (wat overigens heerlijk rook).  De rollade hiermee inwrijven en een uur in de steamer op 95°C. 
Zelfs Mega Mindy kan dit....

kinderspel.jpg

De kalkoen was mals, helemaal niet uitgedroogd, wat ik altijd een risico vind bij kalkoen.  En eigenlijk moest ik ook niet erg opletten...

18:34 Gepost door Mieke in D. Hoofdgerechten, ETEN & DRINKEN | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

30-10-11

Ovenschotel met kip

kip, oven, prei, chamignon, ui,wortel

Ovenschotels zijn fijn om te bereiden, dan heerlijk te relaxen terwijl alles in de oven staat...

Ingrediënten:
aardappelen, prei, champignons, wortel, ui, peultjes, kip, koriander, kippebouillon

Bereidingswijze:
Groeten gestoofd, aardappelen tot puree verwerkt en de kip aangebakken.
Kip verdelen over de schotels, groetenmengeling erboven, puree erboven en kruidenpaneermeel als laatste. Klontje boter en zo'n 25 minuten in de oven.  MMM 

11:36 Gepost door Mieke in D. Hoofdgerechten, E. Stoofpotjes, ETEN & DRINKEN | Permalink | Commentaren (2) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

07-10-11

Lamsstoofpotje met worteltjes, peultjes en krielaardappeltjes

lamsstoofpotje.JPGIngrediënten:
600 g lamsvlees, 4 worteltjes, 250 g peultjes, 500 g krielaardappeltjes, een ui, een koffielepel ras el hanout

Bereidingswijze:
Lamsvlees in kleine stukjes snijden en aanbakken in boter met ras el hanout.  Krielaardappeltjes ondertussen koken.  Worteltjes in kleine stukjes snijden en toevoegen aan het vlees.  De krielaardappeltjes als ze gaar zijn, in twee snijden en toevoegen aan het lamsvlees.  Goed mengen met het vlees.  De peultjes kort koken en toevoegen aan het stoofpotje. 

En weet je wat er behalve de smaak ook zo leuk aan was?  De fruit en groetenverkoper die via mail mijn bestelling aannam en ik dus enkel moest afhalen en betalen.... In een mum van tijd thuis, en dus nog tijd om te koken. Ik had aan mijn mail ook toegevoegd dat hij zelf nog twee soorten fruit mocht toevoegen.  Het werd meloen en aardbei, omdat de aardbei zo goedkoop was kreeg ik als uitleg.  Het dessert werd dus een aardbeimilkshake... mmmm Heerlijk om zo 't weekend in te zetten. Vanaf nu bestel ik ook daar online :-) en een expert een tip laten geven welke groete of fruit je eens kan proeven, dat kan niet misgaan. Het verschil is dat ik nu gewoon via mail advies vraag. Aanrader!

Waar? www.lemonkortrijk.be

Groeningelaan 3 • 8500 Kortrijk
info@lemonkortrijk.be

20:44 Gepost door Mieke in D. Hoofdgerechten, ETEN & DRINKEN | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

12-08-11

Opgevulde courgettes

opgevulde courgette.JPG

Ik had zin om te kokerellen, tijdens de week.... niet echt handig als je iets later thuiskomt en toch nog iets leuks op tafel wilt, op een treffelijk uur.  Maar 't resultaat was echt wel lekker

Ingrediënten:
500 g lamsgehakt, 8 ronde courgettes, 250 g feta, 1 tomaat, 1 ui, olijfolie, 100 g bulgur, 2 dl groetenbouillon

Bereidingswijze:
Laat de bulgur in de kokende groetenbouillon zwellen. Hol de courgettes uit, stoof de fijngesnipperde ui met het lamsgehakt, de gepelde tomaat die je in stukjes sneed met de inhoud van de courgettes, meng er de bulgur onder en vul de courgettes er terug mee op.
Zet de courgettes gedurende een half uur in een oven op 200 g

Ik zet dit recept op mijn blog omdat ik het zeker nog opnieuw wil maken!

18:41 Gepost door Mieke in D. Hoofdgerechten, ETEN & DRINKEN, K. Groenten | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgende