17-11-15

Pastinaaksoep

ingrediënten:

2 pastinaken, 4 wortels, 3 uien, 1 bouillonblokje, een koffielepel kurkuma, een koffielepel koriander, 1 blik cocosmelk

bereidingswijze:

gesnipperde uien aanstoven, wortels en pastinaken in grove stukken toevoegen en even laten meestoven, 1 l water toevoegen en laten koken. Cocosmelk toevoegen en mixen.  Afwerken met de kruiden.

20:43 Gepost door Mieke in C. Soepen | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

24-10-15

Andijviesoep

Met mijn wekelijkse extra voorraad groenten van bij de Stadboerderij heb ik nu telkens ook groenten om een soepje van te maken...

Vandaag dus: Andijviesoep

Ingrediënten: 

1 ui, 1l waterr, olijfolie,1 krop andijvie, 1 l alpro kokosmelk,1 tl kerriepoeder, ¼ tl cayennepeper, sap van ½ citroen

Bereidingswijze:
Ui fijn snijden en fruiten in olie.
Water toevoegen en aan de kook brengen.
Andijvie wassen, in reepjes snijden, toevoegen en gaar koken.
Citroen uitpersen.
Kokosmelk, citroensap, kerriepoeder, zout en cayennepeper toevoegen.
Soep mixen.

18:28 Gepost door Mieke in C. Soepen | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

05-07-12

Scampi soep

Deze week zat er bij de libelle een scampi boekje.  En ik had net in de colruyt 2 zaken scampi's gekocht (met extra korting) Dus kwam de inspiratie om scampi soep te maken

Ingrediënten:
scampis, 1 venkelknol, 1 ei, 1 wortel, tomaat (overschot van mijn mini pizza's), prei (uit de diepvries) 2 groentebouillonblokjes, 1 doosje soyaroom

Bereidingswijze:
Stoof de fijngesneden groenten, voeg water en bouillonblokjes toe, laat doorkoken en mix.
Voeg de room en de scampis toe, versier met nog wat peterselie.

scampi soep.JPG

17:37 Gepost door Mieke in C. Soepen, ETEN & DRINKEN | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

29-06-12

Nog een courgettesoep

Ingrediënten:
1 courgette, 1 ui, 2 dl melk,  1 l water, 2 bouillonblokjes, basilicum

Bereidingswijze:
Courgette en ui in kleine stukjes snijden, stoven in een beetje olijfolie. Water en bouillonblokjes toevoegen, melk en basilicum op 't einde

courgettesoep.JPG

 

18:10 Gepost door Mieke in C. Soepen, ETEN & DRINKEN | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

20-05-12

Courgettesoep om te onthouden :-)

Geen foto, maar de smaak was daarom niet minder...

Ingrediënten:
3 courgettes, 1 ui, 4 soeplepels marscarpone, 2 eetlepels groene pesto, 1 l water en 2 kippebouillonblokjes

Bereidingswijze:
ui en courgettes in stukjes snijden en even aanstoven, water en bouillonblokjes toevoegen, mixen, mascarpone en pesto er bij en smullen maar....

doodeenvoudig, maar volgens ons, superlekker

13:29 Gepost door Mieke in C. Soepen, ETEN & DRINKEN | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

12-04-12

avocadosoep

 

avocadosoep.JPG

Ingrediënten:
4 rijpe avocado's, doosje room, waterkers, bloemkool in roosjes, 200 g grijze garnalen, bouillonblokjes

Bereidingswijze:
Halveer de avocado’s, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil. Doe de room in een pan met de bouillon, avocado en waterkers. Laat 5 minuten koken en mix de soep.

Kook de bloemkoolroosjes in licht gezouten water beetgaar en doe ze bij de soep. Leng eventueel aan met extra kippenbouillon.

10:27 Gepost door Mieke in C. Soepen, ETEN & DRINKEN | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

12-02-12

Venkelsoep met reuzegarnalen


Zeker voor herhaling vatbaar deze soep!

Ingrediënten:
2 venkelknollen, 1 ui, 2 kipbouillon kuipjes, reuzegarnalen, peterselie

Bereidingswijze:
De ui en venkelknollen fijn snipperen en 30 minuten laten stoven, kipbouillon en water toevoegen.  Soep mixen.
De reuzegarnalen aanbakken met peterselie en onder de soep mengen. 

Eenvoudig, en wij vonden het superlekker

venkelsoep met reuzegarnalen.JPG

12:35 Gepost door Mieke in C. Soepen, ETEN & DRINKEN | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

02-01-12

Kervelvelouté

Ingrediënten:
200 g kervel, 3 witten van prei, 3 stelen van selder, 3 uien, 3 aardappelen, 3 l kippenbouillon, 100 g boter, 3 dl room, kruidenboeketje (peterselie, tijm en laurier)

Bereidingswijze:
Pluk de kervel van de kervel en hou wat blaadjes apart voor de decoratie op 't einde.  Maar de andere groenten schoon.  Stoof prei, selder en ui in de boter. Voeg de kippenbouillon er aan toe.  Voeg het kruidenboeketje, de aardappelen en de kervel toe.  Laat 25 minuten koken en verwijder het kruidenboeketje. Mix de soep, breng op smaak met peper en zout en giet door een zeef.  Verwarm opnieuw, voeg de room toe maar laat zeker niet meer doorkoken.
Om op te dienen voeg je wat van de aparte kervelblaadjes toe.

Ik was verrast van de zoete smaak van de kervel.  Dit had ik tot op heden nog nooit echt door.  En ook dit stond op Kerst op onze menu.  Pas nu kom ik er toe om onze gerechtjes ook op mijn blog te zetten.  Straks vergeet ik nog wat ik kookte Wenkbrauw ophalen

17:08 Gepost door Mieke in C. Soepen, ETEN & DRINKEN | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

05-11-11

Bloemkoolsoep met reuzegarnalen

 

bloemkoolsoep.jpg

Ingrediënten:
700 g bloemkool, 1 preistengel, 1 bokaal (4dl) visfond, 4 dl melk, cayennepeper, boter en vloeiende bloem, doosje reuzegarnalen.

Bereidingswijze:
Preistengel in stukjes snijden en stoven in wat boter, 3 lepel boter laten smelten en 3 lepel bloem toevoegen, roux maken met de visfond, een zelfde hoeveelheid water, eenzelfde hoeveelheid melk.  Bloemkoolroosjes laten koken, mixen, verdelen over borden en decoreren met gestoofde preistukjes, gepelde garnalen en een beetje platte peterselie.

 

Inspiratie gehaald uit het boekje soepen van de Colruyt en zoals gewoonlijk een beetje aangepast volgens de ingrediënten die ik in huis had...  Ben niet alleen fan van Libelle lekker, maar ook van de kookboekjes van de Colruyt, daarin staan ook haalbare recepten.

lekker soep.jpg

12:51 Gepost door Mieke in C. Soepen, ETEN & DRINKEN | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

31-10-11

pompoensoep

pompoen.jpg

Vandaag moet pompoensoep gewoon om 't menu :-), dus

Ingrediënten:
pompoenvlees, uien, prei, bouillonblokjes en water
Bereidingswijze:
uien en prei stoven, pompenvlees toevoegen en met water en bouillon blokjes aan de koop brengen.

08:02 Gepost door Mieke in C. Soepen, ETEN & DRINKEN | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |