25-04-13

groenten met feta

Dit herinnert me aan de Greek Salad van de eerste reis die ik ooit maakte....
ik vergat om een foto te nemen, maar het krijgt hier een plaatsje omdat ik het een lekker voorgerecht vond 

Ingrediënten voor 4 personen

200 g feta (blokjes), 700 g aardappel, nieuwe, 1 avocado (niet al te rijp), 2 tomaten, 1 rode ui, , 2 limoenen , 1 handvol koriander (blaadjes)    ,

Bereidingswijze

Voorbereiding: Snij de aardappelen in blokjes en kook ze 25 minuten in gezouten water.
Pers 1 limoen uit en snij de andere in kwartjes.
Snij de avocado in blokjes en besprenkel ze met het sap van de limoen.
Verwijder de pitjes van de tomaten en snij ze in blokjes.
Snij de rode ui in ringen.
Hak de koriander fijn.
Meng de aardappeltjes met de avocado- en tomatenblokjes. Voeg de uiringen en de feta toe. Strooi er gehakte korianderblaadjes over en serveer met limoenkwartjes

19:11 Gepost door Mieke in B. Voorgerechten, J. Vegetarisch | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

28-12-12

Eendenlever en gelei van perzikenbier

Uit de Colruytrecepten geprobeerd: Het originele recept is met toast maar ik gaf er mijn broodjes in bloempotjes bij.

Ingrediënten
4 sneetjes eendenlever (Colruyt-beenhouwerij) (Val Dieu), 1 bakje preikiemen, 1 bakje veldsla, 1 appel, 1 citroen (alleen het sap), 1 rode ui, 4 sneetjes exotisch vruchtenbrood, 4 eetl. abrikozenconfituur, 4 eetl. walnootpitten, 2 eetl. zachte veenbessen, 2 gelatineblaadjes (1,6 g/stuk), 2 dl Pêche Mel Bush, 2 eetl. olijfolie, 1 eetl. balsamicoazijn, peper en zout,

 

Bereidingswijze:
Week de gelatineblaadjes in koud water. Laat uitlekken en knijp uit. Verwarm het bier op een zacht vuur en laat er de uitgeknepen gelatineblaadjes in smelten. Giet het mengsel in een glazen schaal en laat opstijven. (minimum 4 uur)
Snij de rode ui in fijne ringen.Schil de appel en snij in blokjes. Besprenkel met citroensap.
Meng de veldsla met de blokjes appel, de balsamicoazijn en de olijfolie. Bestrooi met de walnoten, de uiringen en de veenbessen. Kruid naar smaak met peper en zout.
Snij de biergelei in blokjes of hak fijn.
Verdeel de veldsla over de borden. Leg er een sneetjemet eendenlever op. Garneer met preikiemen en biergelei. Lepel er wat abrikozenconfituur naast. 

PICT0341.JPG

18:28 Gepost door Mieke in B. Voorgerechten | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

31-12-09

Heilbotsoufflé

Ingredîënten:
200 g gerookte heilbot, 4 eieren, 300 dl melk, 70 g bloem, 70 g boter, 150 gemalen kaas

Bereidingswijze:
Maak een roux met de bloem, boter en melk.  Voeg de eierdooiers toe. Snij de heilbot in fijne stukjes en voeg toe.  Roer de gemalen kaas onder de saus. Klop het eiwit stijf en roer onder de saus.
Verdeel over vuurvaste potjes en zet gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200°.

heilbotsoufflé

Wij aten dit als lichte maaltijd met een boterham.

11:15 Gepost door Mieke in B. Voorgerechten, ETEN & DRINKEN | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |