18-12-16

Minibrochette van reuzengarnaal en komkommer

Ingrediënten:
0,5 komkommer, 125 g Philadelphia met zalm en dille, 1 potje rode lompviseieren, 2 takjes peterselie, 4 sprietjes bieslook, 1 eetlepel olijfolie, sherryazijn, 10 reuzegarnalen met staart, peper en zout.

Bereiding:
Met de dunschiller lange brede slierten van een halve komkommer snijden.  Droogdeppen met keukenpapier.
De Philadelphia met zalm en dille over de komkommer smeren en oprollen.  Tandenstokertje er in en afwerken met lompviseitejs.


Peterselie en bieslook fijn snipperen, mengen met olijfolie, peper en zout toevoeren.  De garnalen er doorrollen en op prikkers steken 

21:03 Gepost door Mieke in A. Aperitiefhapjes | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

11-12-16

gemarmerde speltcake

Toen ik met deze blog begon had ik vooral het idee dat ik op die manier altijd en overal mijn ideetjes kon meenemen en als ik ze nodig heb weer opvragen.  Ondertussen geniet ik vooral van andere sociale media, zeker van pinterest.  Toch is het misschien weer tijd om mijn blog af en toe wat aan te vullen...  (goed voornemen voor 2017?)

Ik ga graag  naar de buurderij en daar verkoopt Humus af en toe granen en bloem.  Omdat ik daar ontdekte dat je veel meer kan doen dan brood bakken, ging ik op zoek naar wat recepten op internet, en die ik wilde bewaren....

Hier komt ie dus:

Ingrediënten

200 gram speltbloem, 2 theelepels bakpoeder, 200 gram honing, 200 gram olie, 4 eieren, 2 eetlepels cacaopoeder.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 °C.
Vet een cakeblik in en bestuif het met bloem.
Meng de bloem met het bakpoeder.
Meng de olie en de honing door elkaar. Voeg 1 voor 1 de eieren toe.
Na ieder ei even goed mengen. 
Meng op het laatst de bloem voorzichtig door het beslag. Doe de helft van het beslag in het cakeblik. Meng het overgebleven beslag met de cacaopoeder. Giet dit in het bakblik en roer met een lepel voorzichtig een keer door het beslag in het blik. 
bak de cake in de voorverwarmde oven gedurende 1:15 uur

08:23 Gepost door Mieke | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |