26-04-15

Uitgelezen: Skunk van Geert Taghon

Ik voel met echt bevoorrecht dat ik nu al "Skunk" kon lezen.  Ik moet toegeven dat ik razend benieuwd was en ik beloofde dat ik eerlijke feedback zou geven na het lezen....  Is een boek in één ruk uitlezen een voldoende indicator? OK, als vurige lezer kan ik me daar wel eens vaker aan bezondigen. Dit boek is helaas gebaseerd op realiteit.  Al vaker zei ik dat de realiteit soms straffer is dan de fictie.  Het is daarom een boek met een "histoire noire", hoe verschrikkelijk, onbegrijpbaar de menselijke geest kan beschadigd worden en zijn.  Het boek geeft een verhaal weer dat achter vreselijke misdaden kan zitten, hoe gekwetst iemand kan opgroeien om vervolgens dezelfde letsels, letterlijk en figuurlijk, door te geven.  Het is geen vrolijk boek, niet voor gevoelige lezers.

Skunk gaat over Taho, een jongen die opgroeit, scheefgroeit, zich als skunk, (stinkdier) gaat gedragen. "De geur van een destructief leven" is een aanrader voor iedereen die accepteert dat er nooit slechts één realiteit is, ook al kan je de daden niet goedkeuren.

Zo, tot dusver zou je kunnen zeggen dat ik de boodschap van het boek apprecieer vanuit mijn werkveld...  Klopt, maar er is meer.  Geert blijkt niet alleen een goeie spreker (want daarvan was ik al vaker getuige) maar hij is vanaf nu ook gekend als een goeie schrijver, die je in het verhaal vasthoudt, die je blijft boeien, waarbij je gewoon wilt verder gaan, niet omdat je zoals in een detectiveverhaal wel wilt weten wie nu de slechterik is, want dat weet je van in 't begin van 't boek meteen... maar omwille de taal die hij geeft aan de gedachten van Taho, een jongen die, laat me eerlijk zijn, me echt wel angst inboezemt!

Geert Proficiat! Je doet concurrentie aan, aan heel wat andere auteurs uit mijn boekenkast!

En voor wie het boek ook wil lezen: http://www.vanhalewyck.be/boek/skunk  en via deze link vind je de boekhandel waar hij binnenkort te krijgen is..

skunk.jpg

11:17 Gepost door Mieke in Fictie, LEZEN | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

De commentaren zijn gesloten.