17-08-14

Home made pasta

pasta a la puttanesca.JPG

Deze week de knoop doorgehakt en gisteren eigenaar geworden (via collishop want winkelen vind ik echt tijdverlies) van een pastamachine...  Eerst het ding helemaal uit elkaar gehaald, want ik wil begrijpen hoe iets in elkaar zit voor ik me verder waag, dan weer in elkaar, hulp van wederhelftje moeten inroepen, mijn redder in nood voor als ik het net bijna zal opgeven en die me dan weer op weg zet... Maar uiteindelijk 300 g bloem, 2 eieren, 20 ml water in de machine gedaan, schietgebedje terwijl het deeg vorm kreeg en tot het er uit zag als kleine erwtjes (als het er uitziet als taart deeg moet er bloem bij, en als het er uit ziet als zand, moet er water bij)  

Na een goeie 5 minuten durfde ik het schuifje dat het deeg tegenhoudt, een beetje opentrekken en dan wachten tot de eerste slieren te voorschijn kwamen...  Meteen de kom water op het vuur gezet, vertrouwend dat we pasta zouden kunnen eten!

Naarmate mijn vertrouwen steeg, haalde ik er ook een ui, een blikje ansjovis, wat zwarte olijven en een brick tomaten bij. Spaghetti alla puttanesca is iets waarvan beweerd wordt dat de hoertjes dit gerecht maakten als 't rap moest gaan en met ingrediënten uit de kast, dus nu ook het ideale gerecht.

Ui met ansjovis wat aangestoofd met de olie uit het blikje, olijven toegevoegd en ook de tomaten en samen laten pruttelen. Vervolgens mijn eerste home made pasta in het kokende water gelegd (niet zomaar laten vallen, maar met liefde in het water gelegd), na een paar minuten geproefd of die eetbaar was, en uiteindelijk vol vertrouwen "aan tafel" durven zeggen.

Gisteravond mijn pastabijbel er weer bij gehaald en zitten lezen over andere sausen, andere kleuren (waar haal je in godsnaam inktvisinkt?) en beseft dat het alweer een goeie knoop was die doorgehakt was. 

10:08 Gepost door Mieke in H. Pasta, N. Budgetkoken, S. Snel klaar, U. Kindvriendelijk | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

De commentaren zijn gesloten.