20-07-14

Kip in filodeeg

Ik blijf nog wat hangen in het koken, experimenteren, aanpassen en vooral genieten.  Nu ik dit recept wil noteren besef ik weer waarom ik dit blogje ooit zo belangrijk vond: om gemakkelijk recepten terug te vinden zonder dat ik moet zoeken uit welk kookboek iets kwam. Ik moest alweer nadenken waar ik mijn inspiratie haalde....2014-07-12 20.34.43.jpg

Ingrediënten:
500 kippebrokjes (Collruyt), 1 ui, verse koriander, peterselie, saffraanpoeder, kaneelpoeder, 100ml water, bouillonblokje kip, 1 ei, filodeeg (Rahman)

Bereidingswijze:
Verhit olie in een pan en bak de kip, snipper de ui en bak mee.  Voeg de gehakte kruiden en poeders toe en schep goed om.  Voeg het water met het bouillonblokje toe en laat sudderen onder gesloten deksel gedurende minimum 15 minuten.  Vervolgens het deksel wegnemen, het vuur hoog zet en het vocht laten verdampen. Laat afkoelen Voeg een ei toe aan de afgekoelde farce.

Snij de vellen filodeeg in 3 lange repen.  Leg een lepel farce op de 3 repen filodeeg en vouw het bovenste hoekje over de farce, wikkel het driehoekje tot envelopje, blijf overvouwen tot het einde van de reep. Leg de driehoekjes op een bakplaat en besprenkel met olijfolie.

Verwarm de oven op 190° en laat de driehoekjes gedurende 20 minuten bakken in de oven.

14:24 Gepost door Mieke in N. Budgetkoken, U. Kindvriendelijk | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

De commentaren zijn gesloten.