13-07-14

Duizendgatenpannekoek

De laatste tijd ben ik nogal veel aan 't koken geweest.  De inspiratie van Love Cooking zorgde dat ik ook weer mijn lievelingskookboeken boven haalde en menig uur in de keuken stond (en ook omdat ik verlof had)

foto 1.JPG

Allemaal gerechtjes (keftedes, courgette met halloumi, couscous met prei en rode bietjes, aubergine hapjes) uit het boek van Stephanie Coorevits.  En als ik de oorsprong van mijn blog indachtig ben dan moet ik hier wat receptjes gaan delen. Mijn blog dient om die dingen die ik leuk en lekker vind, snel en eenvoudig terug te vinden, zonder op zoek te moeten gaan waar de beschrijving weer stond.

foto 3.JPG

Maar ik ging dus ook wel weer wat verder al krijgen de keftedes wellicht een vast plaatsje.  Ik vind die zo lekker, met graanmosterd, mmmm.  Maar daarnaast bakte ik ook courgette koeken, maakte wortelen op marokkaanse wijze klaar, en een tomatensalsa. (ook zo verfrissend lekker)  De laatste drie dus al niet meer uit HET boek.

foto (10).jpg

In mijn andere "kookbijbel" zag ik het recept van de duizendgatenpannekoek en legde dus het boek van Stephanie er naast.  Ik volgde dus haar inspiratie voor een deel en voegde ook griesmeel (semelina van bij Rahman) toe, geen twee zakjes bakpoeder en het laten rusten van het deeg hield ik tussen de twee.  

En zo kwam ik tot het recept dat ik toch wil behouden:

Ingrediënten:
150 g bloem, 150 griesmeel, snuifje zout, 0,5 l water, 10 g gist, 1 zakje bakpoeder

Bereiding:
Alle ingrediënten mengen tot een glad deeg, ruim een half uur laten rusten en dan bakken....

Ik serveerde dit met perengelei... mmmmm 

17:12 Gepost door Mieke in P. Gebak | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

De commentaren zijn gesloten.