30-06-14

Chocoladetruffels

Een tijdje geleden legde ik al de link naar lovecooking van Stephanie Coorevits. of naar haar blog Kitchenary Tales.

Ik moet toegeven dat ik me afvraag waar ik nu het meest van geniet: van de recepten of van de knappe pen waarmee Stephanie alles aan elkaar schrijft.  Tot op heden was het vooral het lezen wat ik deed, maar vandaag (verlof dient daarvoor toch?) waagde ik me aan wat probeersels.  

De gemarineerde olijven zitten in de frigo, en mogen er pas uit komen morgenavond, rond 22 uur, als we aan 't genieten zijn van de voetbal, stilletjes hopend op die halve finale tegen onze Noorderburen.  Misschien is die droom over zo'n 30 uur compleet aan diggelen.  Net daarom, nu snel hierover iets zeggen, nu het nog kan en de hoop nog superhoog is en de bijhorende stress voor onze duivels er misschien weer voor zorgt dat ze (nog) niet hun mooiste spel laten zien. Sowieso geniet ik van de duivelse sfeer en kan ik het ook niet laten om mijn cupcakes van een passend vlagje te voorzien.

 

cupcakes, rode duivels

Ik bleef dus in dezelfde suikersfeer en probeerde de chocoladeturffels.  In bio planet vond ik cocosolie (en nog veel meer maar niet gebruikte voor deze lekkernijen) Ook al gebruikte ik enkel 300 g chocoladedruppels, 30 g cocosboter, een doosje cocosroom en een snuifje zout... wil je het hele recept lezen, koop dat het boek :-), en ik garandeer je, je geniet net zo veel van haar persoonlijk verhaal als van haar recepten.  Daarom linkte ik het niet alleen met de categorie Eten en drinken, maar evenzeer met non fictie boeken! Geschreven zoals ik Stephanie (een beetje) ken, authentiek, intelligent en met gevoel voor goeie humor. (en nee, ik heb geen aandeel in de verkoop, maar dit boek krijgt een ereplaats naast mijn "koken met Fatima", mijn andere bijbel...)

chocoladetruffels.jpg

17:38 Gepost door Mieke in ETEN & DRINKEN, Non Fictie, Q. Snoepjes | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

De commentaren zijn gesloten.