27-05-14

Uitgelezen: Flik geflikt

Vorige week hoorde ik op een avond van het netwerk manet Guido De Ville.  Thema was lichaamstaal en liegen. Op de terugweg vertelde ik mijn collega in de auto dat die Guido De Ville me deed denken van de boeken van Aspe.  We kochten beiden twee boeken omdat we zo geboeid waren door wat hij te vertellen had. Boekenfanaat als ik ben, en ook al had ik na de netwerkavond nog een andere vergadering met daarna nog een etentje en was het dus al erg laat, ik kon niet anders dan de nieuwe boeken even te doorbladeren en wat bleek? Het voorwoord was door Aspe geschreven!  Toeval? In het voorwoord staat dat ze elkaar leerden kennen toen ze met enkele scenaristen van de TV serie bij de Brugse politie waren.  Maar ik kijk haast nooit TV, nee, die man komt echt uit het boek. (en als het niet zo is, laat me dat dan toch maar geloven)

In elk geval ik liet Min 1 van Pieter Aspe nog iets langer liggen, en verslond Flik Geflikt eerst. Dat ik gepland had een boek van Aspe te lezen en net een ander boek in handen kreeg waarin Aspe het voorwoord schreef, is echt wel toeval.  Helemaal niet gelogen...

Op internet vind je wel wat weerwerk, en in crisiscommunicatie wordt wel gezegd dat reageren, je verdedigen niet altijd goed is.  Want wat zegt dit?  Dat je zaken wilt verdoezelen? En als je niet reageert, betekent dit dan dat je toegeeft dat je schuldig bent? Ieder zijn waarheid? 't was ook vorige week meteen duidelijk dat die man opkomt voor zichzelf. De eerste spreker was ruim over zijn tijd gegaan en op een heel neutrale, niet beschuldigende manier dwong De Ville het respect af om hem voldoende tijd te geven om ook zijn verhaal af te maken. Daar heb ik alleen maar bewondering voor.

Ik heb het boek verslonden, niet omdat ik genoot van de aanklachten, maar omdat ik in het hoofd van een speurder kon kijken, volgens mij echt wel een goeie! En geef nu toe, wat is er aangenamer dan je te kunnen inleven in wat een ander denkt en voelt, te lezen alsof je hetzelf meemaakt, te genieten van zijn ervaring en kennis. Sowieso vind ik hem een begenadigd schrijver, een knappe bol.  

Nog even beslissen of Aspe voorrang krijgt, of toch het tweede van Guido De Ville... Je zal het hier wel te weten komen

flik geflikt.jpg

23:48 Gepost door Mieke in LEZEN, Non Fictie | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

De commentaren zijn gesloten.