12-05-14

Home made pizza

Wederhelftje zette me in de bloemetjes met een pizzamaker....  En dat probeerde ik natuurlijk meteen uit!pizza.jpg

Voor het pizzadeeg voor 1 pizza (ik maakte er meteen 2)

300 g bloem, 2 dl lauw water, 2 eetlepels olijfolie, een halve koffielepel suiker, een halve koffielepel zout, 10 g verse gist

Bereidingswijze: Bloem, olie, suiker, zout en deel van het water mengen.  Een deel achterhouden om de gist in op te lossen, toevoegen aan het deeg en gedurende 1 minuut blijven kneden.
Deeg uitrollen en gedurende 25 minuten laten rijzen.  Pizzasaus over de bodem strijken en extraatjes toevoegen..

Wat gebruikte ik voor deze pizza?

een halve ui, in maantjes gesneden, pizzakruiden (mag ik niet vergeten opnieuw mee te nemen uit Delhaize), gerookte zalm van de Colruyt (probeer ik standaard in de frigo te hebben, om croques mee te maken, koude schotel of pizza), een blikje tomatenpuree en gemalen kaas.

BONI SELECTION ger. atl. zalm sn. 280 g en ik moet toegeven.... deze pizza in de pizzamaker was lekkerder dan wat ik gewoonlijk uit de oven klaarmaak!  De boordjes waren minder uitgedroogd, de uien waren lekker zacht, alsof ze eerst gestoofd waren, de zalm zorgde voor de zoute smaak en de kaas die bluste dat natuurlijk weer.

Ik zal wel nooit een echte hobbykok worden, of kunnen tippen aan "love cooking" maar ik geniet er van.

By the way "love cooking" is een aanrader.  Niet het zoveelste kookboek, maar geschreven door een bijna hobbykok met een heel vlotte pen!  Twijfel je aan mijn woorden?  Ga dan maar eens kijken naar haar blog! http://kitchenarytales.blogspot.be/  ik koop in elk geval het boek!

22:04 Gepost door Mieke in N. Budgetkoken, S. Snel klaar, U. Kindvriendelijk | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

De commentaren zijn gesloten.