22-02-14

Appelhoningcake

In blogland kan je veel inspiratie opdoen.

Deze appelhoningcake komt van bij Eugeenvanhove 
Ik lees er graag over de wondere wereld van de bijen en toen hij een recept op zijn blog zette, moest ik dat natuurlijk ook uittesten...

Dit is zijn recept:

Ingrediënten: 250g boter, 300g bloem, 5 eieren, 100g suiker, 100g honing, 2 appels, 1vanillestok, 1 koffielepel bakpoeder, 1 snuif kaneel, 1 snuif zout

Bereiding: De boter, de suiker, de zaadjes van de vanillestok en de honing worden samen geklopt. Na goede menging worden de eieren er één voor één aan toegevoegd. Hierna wordt de gezeefde bloem bijgeschud. Na kloppen tot een glad egaal beslag, kan het bakpoeder, het zout en het kaneelpoeder worden toegevoegd.

De oven wordt voorverwarmd op 180 graden. Alvorens een goed ingeboterde bakvorm te vullen, worden de kleingesneden stukjes appel er voorzichtig ondergeschept. Hierna kan de cake worden gebakken in ongeveer een uur. Ontvorm de cake pas na afkoelen en decoreer eventueel met bloemsuiker.

Ik  heb mijn appelschijfjes in een cirkel in de vorm gelegd, op een eerste laag deeg en daarna er nog een laag over en ik laat mijn Hello Kitty cake iets trager bakken: 1:10 op 160°C.

honingcake.jpg

De rest van mijn zak appeltjes zijn ook geschild en zitten in het droogtoestel.  Lekker tussendoortje..

15:20 Gepost door Mieke in P. Gebak, U. Kindvriendelijk | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

De commentaren zijn gesloten.