02-08-13

Monzon (Spanje) - Disney

We zijn dus terug van onze rondreis.  Via booking.com boekte ik onze hotels.  

We reden de eerste dag tot Labastide murat en sliepen er in een gezellig hotelletje La Garissade waar we vooral van het terras genoten waar we 's avonds van het avondmaal en de volgende ochtend van ons ontbijt namen. Het ruime terras ligt op de eerste verdieping. Tegenvaller was de grootte van de driepersoonskamer, maar wel gratis internetverbinding en een mooi dorpje waardoor we ook genoten van de regio. (stenen muurtjes als afspanning zijn er typisch)
Vandaar ging het naar hotel Vianetto in Monzon.  Geen luxe hotel, maar wel een prima 3 persoonskamer, airco, gratis WIFI en een HEEL lekker restaurant (gamba's in lookolie.... mmm moet dringende hiervoor een recept vinden!).  Het kasteel van Monzon is zeker een bezoek waard, en overduidelijk een troef voor de stad.

Monzon

Vandaaruit bezochten we niet alleen mijn schoonbroer, maar we gingen ook Lleida bezichtingen.  Een grotere stad dan Monzon, en met een historische site om "U" tegen te zeggen!

2013 07 28 Lleida historisch centrum 2 (5).JPG

De historische site ligt op de top van de heuvel, maar een lift brengt je tot boven voor 20 cent. Op zondag daarenboven gratis, maar bezoeken van de gebouwen kan op zondag maar van 10 tot 15 uur! De lift vind je als je van de tuinen "camps Elises" richting stad trekt.  Als je in Lleida (in 't Catalaans) of Lerida (in 's Spaans) moet je gewoonweg tot boven gaan...

2013 07 28 Lleida historisch 1 centrum aan lift (7).JPG

En via de Pyreneeën reden we naar Deols waar we in een ACE hotel overnachten: heel netjes, nieuw, parking aan het hotel, gratis WIFI en gaan eten in lapataterie, prima tussenstop

2013 07 28 Spaanse pyreneen.JPG.

En daarna dus richting Disneyland...


New Port Bay

Al van de eerste minuut dat we binnenstapten zagen we de Disney figuren.... Meteen in de sfeer van Disney, toch nadat we de bagage die we binnenbrachten in het hotel via de RX lieten controleren.  Ook handtassencontrole aan de ingang van de park. Een geen gratis WIFI op de kamer, enkel betalend op sommige plaatsen in het hotel. 'tja... als je kan genieten van de naam.... Geen mailtjes meer checken dus...

Het kasteel van Doornroosje maakte echter veel goed!

2013 07 30 Disneyparade (14).JPG

De eerste dag zagen we de parade in Disneyland park

2013 07 30 Disneyparade (17).JPG

De tweede dag verkenden we het Walt Disney Studio Park.  De speciale effecten van Armageddon waren inderdaad speciaal... en warm ("mamie, is dat echt vuur?")

2013 07 31 Disney parade (12).JPG

Na de parade in het tweede park trokken we richting stuntshow, net als HEEEEEL VEEEEEEEL andere mensen. Een halve voetbaltribune vol!

2013 07 31 Disney Stunt show (13).JPG

Een 45 minuten durende stunt show, waarin we wat inzicht kregen in hoe stunts worden georganiseerd (en hoe we op 't verkeerde been worden gezet), maar toen de auto uit CARS verscheen vielen de mondjes van vele kindjes open ("Mamie, is dat de echte CARS?")

Nog even een tussenstop in een wegrestaurant, en met een rugzak vol zoete herinneringen terug naar huis. Moe maar voldaan, en zeker voor herhaling vatbaar!

17:10 Gepost door Mieke in uitstapjes | Permalink | Commentaren (1) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

Commentaren

Mooie steden onder mooie blauwe hemel, je hebt familie met wat cultuur kunnen combineren ! en Disney ... klein zowel als groot ... iedereen heeft blijkbaar genoten !

Gepost door: ViDerTextil | 03-08-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.