23-04-13

Gratin met vers fruit

Ingrediënten voor 4 personen

1 peer (in stukjes), 1 appel (in stukjes), 1 banaan (in stukjes), 3 sinaasappel (in stukjes), druiven (in 2 gesneden) 1 citroen (sap) , 4 eieren (gesplitst) , 1½ dl room, 50 g poedersuiker, munt blaadjes.

Bereidingswijze

Spoel de muntblaadjes, dep ze, droog en snij ze in fijne reepjes.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng de verse fruitsalade met het citroensap. Meng de muntblaadjes met de fruitsalade. Hou nog wat over voor de afwerking.
Klop de eidooiers met de poedersuiker. Klop de room stijf met wat poedersuiker. Klop de eiwitten stijf. Spatel de room door he dooiermengsel. Roer een schepje stijf eiwit door het mengsel en spatel daarna al het eiwit voorzichtig door het mengsel.
Verdeel de fruitsalade over 4 ovenvaste, ondiepe kommen. Verdeel het eimengsel over de kommen. Zet ze in de oven gedurende 15 minuten.
Werk af met poedersuiker en munt. Serveer warm

fruitgratin.jpeg

Je kan met je fruitsalade ook wat likeur mengen, maar als ik het kindvriendelijk wil houden, dan kan dat niet....

19:15 Gepost door Mieke in L. Desserten, U. Kindvriendelijk | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

De commentaren zijn gesloten.