31-03-13

ambachtelijk stokbrood

In Aveve kocht ik in 't weekend bakplaten voor stokbrood. (en ik kocht ook de aveve pattiseriebloem, dankzij mijn bon gedownload via http://www.leeflekker.be/ kreeg ik er meteen nog een gratis bovenop)

Ingredienten:
500 g  bloem, 40 g verse gist, 3 dl water 10 g zout.

Bereidingswijze:
alles in de broodmachine en het deeg laten maken. Na de tweede rijsronde het deeg verdelen over 4 stukken die je in worstjes vormt.  Daarna op 220° gedurende 20 minuten bakken.

ambachtelijk stokbrood.jpg

Wederhelftje vond ze zo lekker dat hij ze meteen vanaf nu iedere morgen hoopt te krijgen.  Helaas :-), maar hoop doet leven....

09:41 Gepost door Mieke in O. Brood | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

De commentaren zijn gesloten.