24-03-13

Lamsbout met peultjes, boontjes en troskerstomaatjes

lamsbout.JPG

Ingrediënten:
lambsboutsnede, 4 eetlepel olijfolie, honing, 200 g peultjes, 200 g boontjes, troskerstomaatjes, 500 g krielaardappelen, rozemarijn, thym, zeezout, peterselie; knoflook

Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 180°C.  Bak de lamsboutsneden in de olijfolie langs beide zijden aan. (behoud de bakpan met de olie)
Snipper de rozemarijn fijn en stamp deze met de thym, het zeezout en de knoflook tot een pasta.
Borstel de lamsboutsneden met honing en wrijf vervolgens de kruidenpasta over de lambout sneden.
Zet ze gedurende 30 minuten in de oven. 

Schil de aardappelen en kook ze zacht.
Blancheer de peultjes, kook de boontjes.
Leg 5 minuten voor het einde de takjes troskerstomaatjes in de over bij het lamsvlees.
Doe de gekookte aardappelen en groenten in de bakpan en meng onder elkaar op een warm vuur. Bestrooi met peterselie.

Verdeel over de borden 

09:28 Gepost door Mieke in D. Hoofdgerechten | Permalink | Commentaren (2) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

Commentaren

ziet er lekker uit, maar ik apprecieer vooral de kleuren op die witte achtergrond ... we kunnen maar dromen vandaag van zo'n weelde op onze besneeuwde straten en tuinen :-)

Gepost door: ViDerTextil | 24-03-13

Reageren op dit commentaar

Dat heeft zeker lekker gesmaakt !! Een maaltijd die echt wel past bij ons 'lenteweertje'.

Gepost door: Annemie | 24-03-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.