09-03-13

Mosselpotje

Deze week lag mijn libelle lekker weer in de bus.  Inspiratie te over.... Ik paste het mosselpotje een beetje aan naar eigen smaak: geen wijn en 200 g kokoscrème ipv 100 ml kokosmelk. Omdat smaken verschillen :-)

Ingrediënten:
 2 kg mosselen, doosje kokoscrème, 1 pak kervel, 2 stengels groene selder, 2 tomaten, 800g vastkokende aardappelen, 1 sjalot, 1 koffielepel madras kerriepoeder

Bereidingswijze:
Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.  Pel de sjalot en snipper fijn, maak de sleder schoon en sijn in stukjes.  Pel de tomaten en snij ze in blokjes.  Spoel de mosselen in koud water
kook de aardappelen beetgaar, giet af en hou warm.
kook de mosselen met de sjalot en de selder.
Zeef het kookvocht, doe er de kerrie bij en laat tot de helft inkoken, voeg de kokos toe en laat verder inkoken.  Haal ondertussen de mosselen uit de schelp.
Voeg sjalot, selder, tomaatblokjes en kervel toe aan de saus, voeg ook de mosselen en de aardappelen toe, roer om.

mosselschotel.jpg

20:49 Gepost door Mieke in F. Vis, G. Aardappelen | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

De commentaren zijn gesloten.