17-02-13

Macarons

Omdat ik experimenteren leuk vind, kocht ik gisteren bij Aveve de silicone vellen om macarons te maken, en een doos chocolademacarons waarin zowel de chocolade zit, als de mix van suiker en amandel.  Bijkomend heb je nog nodig: 40 ml room en 2 eieren.  Ok, ze zien er niet zo glad uit als de parijse macarons, maar 't zijn de eerste en ze smaken echt lekker.

macaron (2).JPG

De vulling maken is eenvoudig: room verwarmen en de bijhorende chocolade er aan toevoegen en weer laten afkoelen. De eiwitten tot pieken kloppen en de macaronmix eraan toevoegen

macaron (3).JPG

15 minuten op 150°C bakken en dan laten afkoelen. De vullingen op de afgekoelde helften smeren en er een andere helft opleggen.

macaron.JPG

Ik wil wel eens gaan proberen of ik uit mijn kookboeken een recept vind, waarmee ik iets meer glanzende macarons kan maken..  Van proberen kan je leren...

20:06 Gepost door Mieke in P. Gebak, Q. Snoepjes | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

De commentaren zijn gesloten.