05-01-13

Black Eyed Peas of zwarte ogen bonen met couscous

Wederhelftje maakte de laatste tijd al regelmatig iets klaar waaraan hij zwarte ogen bonen toevoegde.  Dus deed ik vandaag ook eens hetzelfde, met couscous

black eyed peas 00.jpg

Ingrediënten:
1 kg stoofvlees, 1 ui, 100 g gedroogde zwarte ogenbonen (minimum een nacht laten weten op voorhand), 2 blokjes bouillon, 1 l water, 1 blik gepelde tomaten, 1 blik tomatenpuree.

Bereidingswijze:
Bak het vlees aan in boter, voeg er de gesnipperde ui bij en stoof alles samen gedurende een 10 tal minuten.  Voeg het water en de bouillonblokjes toe, evenals de zwarte ogenbonen, de tomaten en tomatenpuree.

En laat alles zachtjes sudderen gedurende een paar uur.  Echt slow cooking :-).  

Ik diende op met couscous en iedereen vond het super lekker....

black eyed peas.jpg

Als je zo'n zak zwarte ogen bonen kocht, dan kan je daar heel lang mee weg, want een handvol bonen laten zwellen en je bent verbaasd over de hoeveelheid die je verkrijgt....

 

15:07 Gepost door Mieke in E. Stoofpotjes, N. Budgetkoken | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

De commentaren zijn gesloten.