28-12-12

Eendenlever en gelei van perzikenbier

Uit de Colruytrecepten geprobeerd: Het originele recept is met toast maar ik gaf er mijn broodjes in bloempotjes bij.

Ingrediënten
4 sneetjes eendenlever (Colruyt-beenhouwerij) (Val Dieu), 1 bakje preikiemen, 1 bakje veldsla, 1 appel, 1 citroen (alleen het sap), 1 rode ui, 4 sneetjes exotisch vruchtenbrood, 4 eetl. abrikozenconfituur, 4 eetl. walnootpitten, 2 eetl. zachte veenbessen, 2 gelatineblaadjes (1,6 g/stuk), 2 dl Pêche Mel Bush, 2 eetl. olijfolie, 1 eetl. balsamicoazijn, peper en zout,

 

Bereidingswijze:
Week de gelatineblaadjes in koud water. Laat uitlekken en knijp uit. Verwarm het bier op een zacht vuur en laat er de uitgeknepen gelatineblaadjes in smelten. Giet het mengsel in een glazen schaal en laat opstijven. (minimum 4 uur)
Snij de rode ui in fijne ringen.Schil de appel en snij in blokjes. Besprenkel met citroensap.
Meng de veldsla met de blokjes appel, de balsamicoazijn en de olijfolie. Bestrooi met de walnoten, de uiringen en de veenbessen. Kruid naar smaak met peper en zout.
Snij de biergelei in blokjes of hak fijn.
Verdeel de veldsla over de borden. Leg er een sneetjemet eendenlever op. Garneer met preikiemen en biergelei. Lepel er wat abrikozenconfituur naast. 

PICT0341.JPG

18:28 Gepost door Mieke in B. Voorgerechten | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

De commentaren zijn gesloten.