27-12-12

broodjes in bloempotjes

 

Gezien in goedgebakken en een beetje aangepast met mijn aanwezige ingrediënten

Ingrediënten:
120 g meergranenbloem, 350 g witte tarwebloem, 8 g zout, 15 g verse gist, 150 ml lauwe melk, 120 ml lauw water, 40 g gesmolten boter, 1 eetlepel gehakte bieslook, 1 eetlepel gehakte peterselie (ik gebruikte die uit de diepvries van bij Colruyt), malse boter (eventueel maandzaad, sesamzaad)

broodje in de bloempot.JPG

Bereidingswijze:
De twee soorten bloem samen in de keukenrobot.
Los de gist op in de lauwe melk.
Voeg daarna het water en de gesmolten boter toe en kneed  10 minuten tot een glad en elastisch deeg.  Voeg midden in van het kneedproces zout toe.
Voeg de kruiden tijdens de laatste 3 minuten van het kneden toe aan het deeg zodat de kruiden goed verdeeld zijn.
Laat het anderhalf uur rijzen.
Sla de lucht ui het deeg en kneed het kort even door.
Verdeel het deeg in deegstukjes van ongeveer elk 50 g, laat ze even afgedekt met een handdoek rusten.
Vet intussen de terracottaputjes in met malse boter en bebloem ze, klop de overtollige bloem er af
Doe de bolletjes in de potjes
Laat ze afgedekt rijzen gedurende 45 minuten tot het deeg enkele centimeters boven de botjes uitkomt
Verwarm de over voor 200°c
Benevel met een plantenspuit de bovenkant van de broodjes met water
Bak de broodjes in ongeveer 25 minuten goedbruin en laat afkoelen in de potjes.

 

Ze stonden heel leuk op de tafel.... en waren echt lekker

 

 

15:33 Gepost door Mieke in O. Brood | Permalink | Commentaren (1) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

Commentaren

Ziet er a&lvast niet slecht uit,brood zoals in grootmoeders tijd
Fijne Kerstdagen
grt,freddy

Gepost door: Freddy | 27-12-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.