24-12-12

Avocado en paprika met rivierkreeftjes

 

Gisteravond al een aperitiefhapje uitgetest, en goedbevonden....

Ingrediënten: 
150 g rivierkreeftenvlees (versmarkt), 1 avocado, 0.25 rode paprika, 1 limoen, 1 ei, 2 eetl. zure room, bieslook , koriander, cayennepeper, 0.5 dl witte porto, 3 gelatineblaadjes (1,6 g/elke), paprikapoeder (Topaz), peper en zout

Bereidingswijze:
Bereid de paprikagelei:Laat de gelatineblaadjes even weken in een kom koud water. Breng 1 dl water met 0,5 dl witte porto en de geraspte limoenschil aan de kook. Kruid met paprika, peper en zout. Haal van het vuur en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Roer tot de gelatine volledig opgelost is en laat wat afkoelen.

Pers de limoen.Snij de avocado in 2 en verwijder de pit. Schil de 2 helften. Snij de ene helft in blokjes en besprenkel met de helft van het limoensap en zet weg.
Snij de tweede helft van de avocado in stukken en schep er de rest van het limoensap door. Voeg 1 koffielepel gesnipperd bieslook en enkele blaadjes koriander toe en mix tot een homogene massa. Roer er de zure room onder en breng op smaak met cayennepeper en zout.
Kook het ei 10 min., tot het hard is. Laat afkoelen en pel. Verdeel in 8 gelijke partjes. (ik verwijder het eigeel...)
Verwijder de zaadlijsten en pitjes van de paprika. Snij in blokjes.
Verdeel de blokjes avocado en paprika over de glazen. Bedek met enkele kervelblaadjes en 2 stukjes ei. Schik er de rivierkreeftjes op en giet in elk glas 2 eetl. gelei. Werk af met 1 eetl. avocadoroom en enkele sprietjes bieslook.

avocado met rivierkreeftjes.jpg

 

10:37 Gepost door Mieke in A. Aperitiefhapjes | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

De commentaren zijn gesloten.