18-11-12

Het huis van Sinterklaas

Met kantklossen valt er minder snel iets te tonen, voeg daar nog een voorraad vispannetje, spaghettisaus en hutsepot aan toe, en dan weet je waar ik de laatste tijd mee bezig geweest ben.  Maar vanmorgen dan naar het huis van de Sint.  We waren niet de enige die een bezoekje in gedachten hadden!  Op een creatieve manier zorgden zwarte pieten voor tijdverdrijf tijdens het wachten om eindelijk binnen te mogen in zijn huis.

2012 11 18 huis van sinterklaas 03.JPG

De postmeester kwam ons ophalen.  Kindjes werden gemeten en goed bevonden, wandelden tussen de zakken die klaar lagen met geschenken en al van een naam voorzien.  (Eentje was er voorzien voor Piet, wellicht had zwarte piet een zak voor zichzelf klaargemaakt) De kinder2012 11 18 huis van sinterklaas 05 (3).JPGen kregen een opleiding in het drukken en tekenen. In de stal konden ze oefenen om in een zadel te klimmen, stro opruimen, de staart van het paard van de Sint leren versieren. (Dit leek verdacht veel op gezwingeld vlas) Dat de Sint een echte manager is bleek uit de manier hij alle werken opvolgt. Op een overzichtbord had hij daarenboven ook nog camera's waarmee hij controleert wie er in zijn huis binnenkomt, hoe de pieten in de keuken bezig zijn... Maar in het magazijn was er een piet zo slim geweest om zijn muts over de camera te hangen, zodat de Sint niet zou zien dat ze kindjes inschakelden om alles op te ruimen. (en eenmaal thuis hoorde ik "vanaf nu vind ik opruimen leuk!  eens afwachten hoe lang dit blijft hangen)

Knap waren vooral de details. De affiches op de muren, de ziekenkamer met snoep en limonade om weer beter te worden2012 11 18 huis van sinterklaas.JPG.

Voor Pieten gelden ook veiligheidsvoorschriften.  En zoals in veel bedrijven werden de aandachtpunten via affiches nogmaals onder de aandacht gebracht zoals: in geval van brand, blussen en verwittig de Sint.2012 11 18 huis van sinterklaas 01.JPG

zalig gewoonweg...

 

 

15:05 Gepost door Mieke in uitstapjes | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

De commentaren zijn gesloten.