15-01-14

Speculoos

Dit recept moet ik zeker ook eens proberen

 

Benodigdheden
500 gr zelfrijzende bloem, 330 gr donkerbruine suiker, 250 gr solo, 1 ei, 3 gr kaneel, 3 gr '4 kruiden', snuifje zout

speculoos.jpg

Werkwijze
Boter tot room roeren (niet smelten !)
Suiker, ei, bloem, kruiden en zout toevoegen
Ondereen mengen en kneden tot één bol
Het deeg 1 nacht laten rusten in koelkast
Dan uitrollen en met vormpjes uitsteken
10 minuten bakken op 220°c

Voorlopig hield ik het bij de speculoos van AVEVE: zakje, met boter en ei, maar superlekker. Ik moet wel nog leren hoe ik mijn speculoosplankje goed kan benutten, want dat lukte niet.  Maar oefening baart kunst.

09:29 Gepost door Mieke in P. Gebak, U. Kindvriendelijk | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

De commentaren zijn gesloten.