06-11-12

Klaaskoeken

Ingrediënten:
42 gr verse gist (een volledig blokje), 500 gr AVEVE Boerenluxe, de helft van het maatje voor zout,  aanvullen met  kaneel tot het volledige maatje voor zout (totaal 1 theelepel), 80 gr boter,  1 ei,  70 gr suiker, 1 zakje vanillesuiker, 100 ml melk en 100 ml water en vanille essence

Werkwijze:
meng alle ingrediënten (ik gebruikte het programma pizza van de broodmachine)
nog 30 minuten laten rusten
uitrollen tot 1,5 à 2 cm
vormpjes uitduwen
in de oven op 50°C gedurende 15 minuten laten rijzen
de gerezen vormpjes instrijken met lauwe melk
vormpjes bakken op 220°C gedurende 15 minuten

klaaskoeken.jpg

18:44 Gepost door Mieke in O. Brood, P. Gebak, U. Kindvriendelijk | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

De commentaren zijn gesloten.