24-10-12

Chipolata met brocolli en gebakken patatjes

chipolata met brocoli en tomaatjes.JPGIngrediënten:
8 chipolata's, 2 brocoli's, 12 kerstomaten, 800 g vastkokende aardappelen, 5 eetlepel olijfolie, 1 koffielepel provincaalse kruiden, peper en zout

Bereiding:
Schil de aardappelen en snij in de lengte in 6 halvemaantjes, kook 20 minuten in lichtgezouten water en giet af.
Verdeel de brocolistelen en snij in dunne staafjes
Snij de kerstomaten in 2
Kook de brocolli gaar gedurende 10 minuten in een kookpot met lichtgezouten water
Verhit 4 eetlepel olijfolie in een braadpan en bak de aardappelen knapperig gedurende 6 minuten. Bestrooi met de tijm en provencaalse kruiden en draai halverwege de aardappelen om.  Kruid met peper en zout.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de chipolata's gaar gedurende 7 minuten.

 

 

21:23 Gepost door Mieke in D. Hoofdgerechten, S. Snel klaar, U. Kindvriendelijk | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

De commentaren zijn gesloten.