18-12-16

Minibrochette van reuzengarnaal en komkommer

Ingrediënten:
0,5 komkommer, 125 g Philadelphia met zalm en dille, 1 potje rode lompviseieren, 2 takjes peterselie, 4 sprietjes bieslook, 1 eetlepel olijfolie, sherryazijn, 10 reuzegarnalen met staart, peper en zout.

Bereiding:
Met de dunschiller lange brede slierten van een halve komkommer snijden.  Droogdeppen met keukenpapier.
De Philadelphia met zalm en dille over de komkommer smeren en oprollen.  Tandenstokertje er in en afwerken met lompviseitejs.


Peterselie en bieslook fijn snipperen, mengen met olijfolie, peper en zout toevoeren.  De garnalen er doorrollen en op prikkers steken 

21:03 Gepost door Mieke in A. Aperitiefhapjes | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

30-12-12

Ansjovistomaatjes

Ingrediënten:
100 g ansjovisreepje in olijfolie (versmarkt, bokaal) (+ 1 koffiel. olie uit de verpakking), tomaatjes,  1 onbehandelde citroen, 125 ml zure room, 1 takje peterselie

ansjovistomaatjes.jpg

Bereidingswijze:

Laat de ansjovis uitlekken. Hou 1 koffiel. van de olie apart.
Haal de zaadjes uit de pepers en snij in stukjes.
Rasp de schil van de citroen. Hou ook 1 koffiel. citroensap apart. Mix de ansjovis met de geraspte citroenschil, de zure room.Snij de tomaatjes middendoor.Leg op ieder half tomaatje wat van de ansjovisroom en versier met peterselie

 En dit is wat er bij ons nog aan overschoot....

15:33 Gepost door Mieke in A. Aperitiefhapjes | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

24-12-12

Avocado en paprika met rivierkreeftjes

 

Gisteravond al een aperitiefhapje uitgetest, en goedbevonden....

Ingrediënten: 
150 g rivierkreeftenvlees (versmarkt), 1 avocado, 0.25 rode paprika, 1 limoen, 1 ei, 2 eetl. zure room, bieslook , koriander, cayennepeper, 0.5 dl witte porto, 3 gelatineblaadjes (1,6 g/elke), paprikapoeder (Topaz), peper en zout

Bereidingswijze:
Bereid de paprikagelei:Laat de gelatineblaadjes even weken in een kom koud water. Breng 1 dl water met 0,5 dl witte porto en de geraspte limoenschil aan de kook. Kruid met paprika, peper en zout. Haal van het vuur en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Roer tot de gelatine volledig opgelost is en laat wat afkoelen.

Pers de limoen.Snij de avocado in 2 en verwijder de pit. Schil de 2 helften. Snij de ene helft in blokjes en besprenkel met de helft van het limoensap en zet weg.
Snij de tweede helft van de avocado in stukken en schep er de rest van het limoensap door. Voeg 1 koffielepel gesnipperd bieslook en enkele blaadjes koriander toe en mix tot een homogene massa. Roer er de zure room onder en breng op smaak met cayennepeper en zout.
Kook het ei 10 min., tot het hard is. Laat afkoelen en pel. Verdeel in 8 gelijke partjes. (ik verwijder het eigeel...)
Verwijder de zaadlijsten en pitjes van de paprika. Snij in blokjes.
Verdeel de blokjes avocado en paprika over de glazen. Bedek met enkele kervelblaadjes en 2 stukjes ei. Schik er de rivierkreeftjes op en giet in elk glas 2 eetl. gelei. Werk af met 1 eetl. avocadoroom en enkele sprietjes bieslook.

avocado met rivierkreeftjes.jpg

 

10:37 Gepost door Mieke in A. Aperitiefhapjes | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

03-07-12

Mini pizza's

mini pizza.JPG

Uit een pizzavel (Colruyt) duwde ik 24 cirkeltjes, met een beetje tomaat uit de doos, een halve ontpitte olijf en wat gemalen kaaas, maakten we een tweede aperitief hapje.

17:42 Gepost door Mieke in A. Aperitiefhapjes, ETEN & DRINKEN | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

01-07-12

Gepaneerde Oesterzwammen

 

't was eens iets anders als aperitiefhapje... ok, en sommigen een beetje goed gebakken Onschuldig maar iedereen vond het lekker en voor herhaling vatbaar.  Dus moest het hier terecht komen zodat ik het vlug kan terugvinden.gepaneerde oesterzwammen.JPG

Ingrediënten: oesterzwammen, 2 eieren, peterselie en gekruid paneermeel
Bereidingswijze: oesterzwammen in losgeklopt ei wentelen, vervolgens in mengsel van peterselie en gekruid paneermeel en dan bakken in de pan....

17:37 Gepost door Mieke in A. Aperitiefhapjes, ETEN & DRINKEN | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

07-04-12

Gerookte zalm en geitekaas op Grieks brood

Weer eens wat anders geprobeerd: de all-in Grieks olijvenbrood van Aveve, maar in plaats van ham nam ik gerookte zalm.
Ik dacht dat all-in brood te vergelijken was met een automatic van de auto... Ik verkies versnellingen, waarom?  Het geeft me meer het gevoel echt met de auto te rijden.  Zo dus ook met brood, all-in... Geen gist afwegen, geen boter, geen suiker, geen zout, alleen water toevoegen!  Is dat nog echt brood bakken? Misschien niet echt, maar wel gemakkelijk en snel. 
Maakte dus in een wip het brood, liet het afkoelen en sneed het in sneetjes, en ieder sneetje nog eens in 4, waardoor het al wat op toastjes ging lijken.  Op ieder stukje wat gerookte zalm, beetje geitekaas en dan in de oven - grill en oven gelijktijdig. 

zalm en geitenkaasje op grieks brood.JPG  

11:38 Gepost door Mieke in A. Aperitiefhapjes, ETEN & DRINKEN | Permalink | Commentaren (1) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

01-01-12

Avocadomousse met garnalen

Ingrediënten:
100 g garnalen, 1 avocado, 1 stukje komkommmer, 3 eetlepels mayonaise en wat citroensap

Bereidingswijze:
Verwijder de pit uit de avocado, snij het stukje komkommer in 2, verwijder de pitten.  Mix de avocado en de komkommer met de mayonaise.   Doe in een glaasje en voeg er wat garnaaltjes aan toe.

Fris aperitiefhapje... en stond met Kerst op 't menu

17:07 Gepost door Mieke in A. Aperitiefhapjes, ETEN & DRINKEN | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

16-05-11

Fataya

fataya.jpg

Fataya... om niet te vergeten

Vulling gemaakt met 0.75 kg gehakt, fijn gehakte uien en bouillonblokje, peterselie
Deeg gemaakt met 1 kg bloem, 20 g verse gist, 1 glas water en zout.  Mengen en een paar uur laten staan.
Deeg uitrollen en er rondjes uitsteken.  Opvullen met het gehakt en frituren op 180%
Bijhorend sausje bestond uit tomaten met gestoofde gesnipperde uien.

En ja, dit is alles wat er nog van overschiet :-) lekkerrrrrrrrr 
Coumba maakte ze... voor herhaling vatbaar! (hoop dat ze dit logje leest en niet lang wacht om opnieuw te maken)

10:55 Gepost door Mieke in A. Aperitiefhapjes, ETEN & DRINKEN | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

24-08-10

Mozarella champignon spiesjes

Leuk aperitiefhapje en snel klaar:

Ingrediënten:
bolletjes mozarella, champignons, prikkers, een ei en paneermeel.

Bereidingswijze:
Prikl op ieder stokje een mozarella bolletje, een champignon en weer een mozarella bolletje, rol in ei en vervolgens in paneermeel.  In de friteuse bakken op 140 ° en onmiddellijk opeten

mozarella champignon spiesje.JPG

21:09 Gepost door Mieke in A. Aperitiefhapjes, ETEN & DRINKEN | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

07-01-10

Champignon met garnaal

DSCI0017

Ingrediënten:
Grote champignons, reuzegarnalen, doosje boursinkaas

Bereidingswijze:
Vul de champignons met de boursin en steek er een garnaal in.  Zet gedurende 25 minuten in een oven op 200°

06:45 Gepost door Mieke in A. Aperitiefhapjes, ETEN & DRINKEN | Permalink | Commentaren (1) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |