20-04-16

weer eens iets nieuws...

Gezien op de hobbybeurs en natuurlijk vanuit nieuwsgierigheid willen gaan ontdekken...  gemaakt met myuki beads van bij boutiquecharlotte

armband.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


18:30 Gepost door Mieke in 10. Buiten categorie | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

07-08-14

Pixels...

Ik moet echt dringend meer aandacht besteden aan mijn blogje.  Ik maak gerechtjes klaar waarvan ik nu al weet dat ik me dan zal afvragen, hoe deed ik het weer, en dan wordt het weer zoeken.... moet dus echt wat maar aandacht besteden aan wat ik in de keuken uitspook.

Wie dit blogje af en toe eens bekijkt weet dat ik gewoon nietsdoen niets voor mij is, een boek, wat hexjes en nu dus me eens wagen aan die pixelwerkjes...  ik had een monsterloom nodig (dus ja, ook wij doen mee met de loomrage) en bij Tiny's keek ik rond, kocht wat krasfolie en een klein kennismakingssetje pixel medaillons.  Al snel hadden we een kleurtje te kort, gingen we terug en toen zag ik de massa's kleuren, iets grotere pakketjes... En ja, dit is het resultaat... Zo dit kennen we nu ook weer :-)  Wordt weer l'embarras du choix, niet weten waar ik eerst wil aan verder werken!

(oh ja, en voor de critici onder de lezers: ik controleerde ook of ik op het internet niet goedkoper aan de pixelmatjes kon geraken: nee... precies dezelfde prijs en je hebt ze meteen....)

pixel

11:35 Gepost door Mieke in 10. Buiten categorie | Permalink | Commentaren (1) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

27-04-14

Armbandjes van tongspatels

Op Pinterest vond ik armbandjes gemaakt van tongspatels.  Je laat de tongspatel in water weken tot je hem kan buigen en dan plooi je hem tot die in een glas kan waar je hem een nachtje laat drogen.

tongspatel (2).JPG

En daarna gingen we het aan versieren: schilderen, pyrogravure en uiteindelijk er ook hotfix steentjes op... De vriendinnetjes zullen er morgen ook krijgen, benieuwd wat het commentaar wordt.

tongspatel.JPG

21:52 Gepost door Mieke in 10. Buiten categorie, 11. Hotfix steentjes, KINDVRIENDELIJK | Permalink | Commentaren (1) | Tags: tongspatel, armband | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

15-04-14

Boekenlegger

Wat doe je als je op een briefje het volgende te lezen krijgt: "ik verveel mij"

Juist je gaat even naar pinterest en bekijkt er wat eerder opgeslagen ideetje en voor een boekenwormpje kan je toch niets beters verzinnen dan een boekenlegger om het "ik verveel mij" gevoel kwijt te geraken.

bookmark.JPG en dit was dus het resultaat....

Van een vierkantje een vierkantje wegknippen.

bookmark (1).JPG

plooien en dichtplakken... versieren (oogjes kwamen ook van 't boekenfestijn)

bookmark (2).JPG

 

22:12 Gepost door Mieke in 10. Buiten categorie, KINDVRIENDELIJK | Permalink | Commentaren (1) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

13-04-14

Masking tape

Wat kan je doen met een leeg blikje tonijn?

Uitwassen, afdrogen, en met masking tape versieren, er een grondje vilt inleggen en je hebt een doosje waarin je van alles in kwijt kan. (op voorwaarde dat het toch wel niet te groot is...)

En de masking tape? Die kocht ik op het boekenfestijn voor een prikje. (1,25 euro voor een 5 of 6 tal rolletjes)

masking tape

20:42 Gepost door Mieke in 10. Buiten categorie, KINDVRIENDELIJK | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

31-03-14

rainbow bands

Zo leuk... nu is het niet meer mamie die de laatste hype ontdekt...

rainbow bands.jpg

 

En als je dan op pinterest gaat kijken, dan zie je dat deze hype inderdaad al een tijdje aan de gang is.  Nu dus ook in onze omgeving. "mamie, gaan we er kopen, dan maak ik er een voor jou... of nee, dan leer ik het jou, dan kan je er zelf maken, zoveel je wilt..."

 

 

 

19:46 Gepost door Mieke in 10. Buiten categorie | Permalink | Commentaren (0) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

19-01-14

Pimpen van een lampekap

Op Pinterest ging ik op zoek naar silhouetten, die gebruik ik ook voor flockfolie. We knipten wat Disneyfiguren uit en kleefden die op de binnenkant van de lampekap.

lampekap (2).jpeg

Met porseleinstiften werd de lamp versierd met getekend gras en bloemetjes.

Met hotfix nog wat extra versiering aangebracht.

lampekap (3).jpeg

 

 

 

 

 

 

 

 

lampekap.jpeg

En dit is dan het uiteindelijke resultaat.... Ik ken er eentje dat gegarandeerd haar lamp veel zal laten branden!

18:21 Gepost door Mieke in 10. Buiten categorie, 11. Hotfix steentjes | Permalink | Commentaren (2) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

27-12-13

Prettige feestdagen

Op Pinterest vond ik een leuk idee voor het eindejaar.  Nu het duimzuigen wat achterwege blijft, kunnen we de duim ook voor nieuwe dingen gebruiken!.

duimkerstkaart.jpg

En bij deze wensen we iedereen een voorspoedig, gelukkig en vooral gezond 2014.

19:03 Gepost door Mieke in 10. Buiten categorie | Permalink | Commentaren (1) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

03-12-13

De knoopjes zijn er!!!

Een tijdje geleden las ik dat Atelier Myne gepersonaliseerde knoopjes bestelde bij Girlsfever.

't gaf me wel vertrouwen dat een andere blogger een correcte afhandeling kreeg van de koop, dus besloot ik ook maar te bestellen.  Op 6 november kreeg ik een berichtje dat de knoopjes vertrokken waren uit HONGKONG!!!
Ik moet toegeven dat ik ongerust begon te worden, maar vrijdag zat er een berichtje van de postbode in de bus: een aangetekende bestelling mocht opgehaald worden. Wat ik vandaag ook deed.  Tot mijn grote vreugde inderdaad de knoopjes!  Krijg al meteen zin om de site verder te verkennen. :-) 

knoopjes.jpg

22:22 Gepost door Mieke in 10. Buiten categorie, HANDWERKEN | Permalink | Commentaren (2) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |

27-11-13

Uitnodigingen

De uitnodigingen voor het verjaardagsfeestje zijn terecht... Ze geven de toekomstige sfeer weer van het feestje met prinsen en prinsessen.  Op perkament-like papier de persoonlijke uitnodigen gemaakt, boordjes nog wat bijgewerkt met een kaars (en bijgevolg soms ook met roet...), cirkeltjes uitgesneden en met lintje vastgemaakt zodat de naam ook langs de buitenzijde duidelijk is.
Nu misschien nog een nieuw prinsessekleedje :-)

2013-11-17 20.28.31.jpg

12:41 Gepost door Mieke in 10. Buiten categorie, 11. Hotfix steentjes | Permalink | Commentaren (2) | |  Facebook | |  Print | Pin it! |